Νέο κύμα καταλήψεων κατά της διαθεσιμότητας

14:00 19/11/2012 - Πηγή: 24wro
Νέος γύρος κινητοποιήσεων κατά της διαθεσιμότητας, σήμερα σε Δήμους και ΚΕΠ...
Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΠΟΕ-ΟΤΑ, τουλάχιστον 200 Δήμοι βρίσκονται υπό κατάληψη. Η ΠΟΕ-ΟΤΑ παραχωρεί συνέντευξη Τύπου και καλεί σε συγκέντρωση στα γραφεία της στην πλ. Καραϊσκάκη, και κατόπιν σε πορεία προς τη Βουλή. Για το λόγο αυτό αποφασίστηκε στάσης εργασίας από τις 11:00 ως το τέλος της βάρδιας.

Υπό κατάληψη όλες οι υπηρεσίες
του Δήμου Αθηναίων

Καμία υπηρεσία του Δήμου Αθηναίων δεν λειτουργεί σήμερα, με εξαίρεση τους παιδικούς σταθμούς, τα κοιμητήρια και το Ίδρυμα αστέγων, λόγω της κατάληψης όλων των υπηρεσιών και χώρων του Δήμου από τους εργαζόμενους. Καλούν τον Δήμαρχο Αθηναίων να μην στείλει τις καταστάσεις των προς διαθεσιμότητα υπαλλήλων.

Το πρωί συγκεντρώθηκαν στο Δημαρχείο στη Λιοσίων, που τελεί υπό κατάληψη, και στη συνέχεια κατευθύνθηκαν προς στην πλατεία Κοτζιά για να συναντήσουν τον Δήμαρχο Αθηναίων.
Διαπιστωτικές πράξεις μόνο από ορισμένα υπουργεία

Μέχρι στιγμής, διαπιστωτικές πράξεις έχουν στείλει μόνο ορισμένα υπουργεία, ενώ το υπουργείο διοικητικής μεταρρύθμισης επισημαίνει ότι τα στοιχεία μπορούν να αντληθούν από τη βάση δεδομένων της απογραφής και προσθέτει ότι η καθυστέρηση συνεπάγεται μόνο μεγαλύτερη παραμονή στο καθεστώς διαθεσιμότητας.

Στο μεταξύ, στάση εργασίας θα πραγματοποιήσουν σήμερα και οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ του νομού Θεσσαλονίκηςαπό τις 11:00 μέχρι το τέλος του ωραρίου, σε ένδειξη συμπαράστασης και αλληλεγγύης στους συλληφθέντες για το επεισόδιο σε βάρος του Γερμανού προξένου.

Στις 12:00 η ΠΟΕ–ΟΤΑ διοργανώνει συγκέντρωση έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, όπου θα δικαστούν οι τρεις συλληφθέντες.

ert.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα