ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ: Michael Bastian, Thom Browne και Marc Jacobs

09:03 15/2/2012 - Πηγή: 24wro
Όσο το Fashion Week προχωράει τόσο τα πιο «δυνατά» ονόματα κάνουν την εμφάνισή...
τους.

Έτσι, χθες, στο πρόγραμμα ήταν τρεις χαρακτηριστικοί -και τελείως διαφορετικοί σε στυλ- αμερικανοί σχεδιαστές: ο Michael Bastian που ειδικεύεται στα ανδρικά, ο Thom Browne που σχεδιάζει και τη σειρά Gamme Bleu για τη Moncler, και ο διάσημος πια σε όλους Marc Jacobs που απασχόλησε πέρυσι τα media με
τη διαδοχή του Galliano στον οίκο Dior.
H πρόσκληση και το seating στον Michael Bastian

Ο Michael Bastian έδειξε την κολεξιόν του για το Φθινόπωρο/Χειμώνα 2012-13 στην γκαλερί Exit Art, στη 10η Λεωφόρο. All American κομψότητα, γήινοι τόνοι αλλά και πινελιές από κόκκινο (το είδαμε σε φουλάρια, κασκόλ, ακόμη και σε κάλτσες), ιδιαίτερες λεπτομέρειες (γιακάδες με κεντημένα μηνύματα, όπως το τατουάζ του φίλου μου, συμβούλου επικοινωνίας και δημοσίων σχέσεων, Φοίβου Ισταυρίογλου, «omnia causa fiunt» που ενέπνευσε τον σχεδιαστή), καρό, ενδιαφέροντες συνδυασμοί χρωμάτων και prints… Όλα βρίσκονταν στην ημερήσια διάταξη σε μια μείξη τόσο απρόσμενη όσο και κλασική. Στην πρώτη σειρά είδαμε μεταξύ άλλων τον Brad Goreski (τα ρούχα ήταν κομμένα και ραμμένα για τον τύπο του), τον Mickey Boardman του περιοδικούPaper και τον Scott «Sartorialist» Schuman.

Δείτε στιγμιότυπα από την κολεξιόν στο slideshow που ακολουθεί.

Ο Thom Browne, αντίθετα, δεν έδειξε πασαρέλα, αλλά ένα δρώμενο που έλαβε χώρα στη Δημοτική Βιβλιοθήκη της Νέας Υόρκης (εκεί που έστησε την Carrie ο Big στο γάμο τους…). Σε πρώτο πλάνο δέκα φέρετρα που περιείχαν -όπως μας ενημέρωσαν- τα κορμιά δέκα γυναικών που… πέθαναν για τη μόδα. Και τα οποία λίγο αργότερα «αναστήθηκαν» σε μια αναπαράσταση-μεταφορά για τη δύναμη του στυλ και της μόδας.

Οι σιλουέτες λεπτές, τα χρώματα μουντά, οι αγαπημένοι όγκοι του Browne σχεδόν ανύπαρκτοι. Ένα event-συμβολισμός που εντυπωσίασε.
Στιγμιότυπο από την παρουσίαση Thom Browne
Τα ασημένια χείλη επιμελήθηκε η MAC

Όσο για τον Marc Jacobs, λίγο αργότερα, μας μετέφερε σε έναν κόσμο ονειρικό δια χειρός της καλλιτέχνιδας Rachel Feinstein. Τα ρούχα ιδιαίτερα, πολύχρωμα, οι σιλουέτες πληθωρικές, φορτωμένες, ένας φόρος τιμής στο μοναδικό και ανεπανάληπτο στυλ της θρυλικής Anna Piaggi και της Lynn Yaeger. Ο Jacobs ξέρει καλά πώς να μεταχειρίζεται τα διαφορετικά στοιχεία προκειμένου να δημιουργήσει ένα τολμηρό mix & match, που αγγίζει τα όρια του κακόγουστου χωρίς ποτέ να τα ξεπερνά.

Είτε άρεσε είτε όχι, η νέα κολεξιόν του Marc Jacobs πρέπει να ομολογήσουμε ότι είναι διαφορετική και δεν περνά απαρατήρητη. Και αυτό στο χώρο της μόδας είναι πολλές φορές και το πιο σημαντικό.
Υπερβολικό styling στον Marc Jacobs
Marc Jacobs
Τα υπέροχα χτενίσματα του show έγιναν με προϊόντα Redken

Fashionlove.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα