ΝΔ: Άλωση του ΛΑΟΣ με Μεϊμαράκη και Βορίδη

08:52 15/2/2012 - Πηγή: 24wro
Μεϊμαράκης και Βορίδης μπαίνουν στη μάχη από τον Σαμαρά με στόχο την άλωση του ΛΑΟΣ...
Σκληρή ατζέντα έως τις εκλογές, στα δυο χωρίστηκαν και οι διαγραφέντες...

Σκληρή ατζέντα που βασίζεται πάνω στα θέματα της ασφάλειας και της προστασίας του πολίτη σχεδιάζει έως τις εκλογές
ο Αντώνης Σαμαράς γνωρίζοντας εκ των προτέρων ότι η προεκλογική εκστρατεία θα είναι σύντομη και με λίγα επιχειρήματα ως προς τα θέματα της οικονομίας. Άλλωστε όπως υπενθυμίζουν στενοί συνεργάτες του, τα ζητήματα αυτά για τον κ. Σαμαρά, συνδέονται άμεσα και ευθέως με την οικονομική κρίση και την πολιτική που ακολουθήθηκε τα δυο τελευταία χρόνια.

Ο Πρόεδρος της ΝΔ μετά από την τελευταία επικοινωνία που είχε χθες το πρωί με τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη ανακοίνωσε την τοποθέτησή του στον τομέα του υπουργείου Εσωτερικών το οποίο έχει τον πρώτο λόγο στις εκλογές αλλά και τον τελευταίο στα θέματα που αφορούν στο δημόσιο και άρα στους συνδικαλιστές οι οποίοι επιμένουν σκληρά αφήνοντας αιχμές για την ψήφο στο νέο μνημόνιο. Ο κ. Μεϊμαράκης ο οποίος αναμένεται ότι θα έχει ενεργό συμμετοχή στον εκλογικό σχεδιασμό της ΝΔ έχει ήδη ανοίξει μέτωπο με τον ΛΑΟΣ και έχει συγκρουστεί σκληρά τόσο με τον Γιώργο Καρατζαφέρη όσο και με τον Ιωάννη Κοραντή.

Παράλληλα, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι είναι θέμα χρόνου να κλείσει και επίσημα η συνεργασία του Μάκη Βορίδη –«ανήκω πάντα στη Δεξιά» δήλωσε πρόσφατα – με τη ΝΔ κάτι που αναμένεται ότι θα αλλάξει άρδην τις ιδεολογικές ισορροπίες στο εσωτερικό του κόμματος.

Οι τελευταίες κινήσεις του κ. Σαμαρά αποτυπώνουν ξεκάθαρα την πρόθεσή του να κινηθεί σε ένα πεδίο που μέχρι πρόσφατα εθεωρείτο προνομιακό για τον ΛΑΟΣ και τον Γιώργο Καρατζαφέρη θέλοντας προφανώς να εκμεταλλευτεί στο έπακρο την αναταραχή που επικρατεί και στην Καλλιρρόης.

Κατ’ αυτόν τον τρόπο, όπως θεωρούν στη ΝΔ, θα περιοριστεί στο ελάχιστο η όποια φθορά έχει υποστεί το κόμμα από την απόφαση του κ. Σαμαρά να στηρίξει τη νέα δανειακή σύμβαση αν και οι πρώτες εκτιμήσεις είναι πως δεν φαίνεται να υπάρχούν σοβαρές απώλειες ακόμη και μετά τις διαγραφές των 21 βουλευτών.

Άνω – κάτω οι «21»

Την ίδια ώρα, στους κόλπους των «21» φαίνεται ότι έχει αρχίσει να επικρατεί αναβρασμός για το πλήθος των πληροφοριών ότι ετοιμάζουν κάποια κοινή κίνηση με συγκεκριμένη αντιμνημονιακή πλατφόρμα.

Ήδη χθες τέσσερις από τους διαγραφέντες, οι κύριοι Μ. Τζήμας, Αν. Καρυπίδης, Θ. Λεονταρίδξς και Γ. Καρασμάνης ξεκαθάρισαν ότι δεν σχετίζονται με κανένα από αυτά τα σενάρια. Κάποιοι άλλοι από τους συναδέλφους τους επικοινώνησαν με τον γραμματέα της κοινοβουλευτικής ομάδας Κ. Τασούλα προκειμένου να διαψεύσουν αυτές τις φήμες διαχωρίζοντας τη θέση τους και από τα όσα ακούγονται για διεργασίες προκειμένου να κινηθούν από κοινού με τον Πάνο Καμμένο.

Τη σκληρή γραμμή όμως δείχνουν να επιλέγουν οι Κώστας Μαρκόπουλος και Γιώργος Βλάχος οι οποίοι χθες έστρεψαν τα πυρά τους, εμμέσως, προς την ομάδα των λεγόμενων «φιλελευθέρων» της
Keywords
Τυχαία Θέματα