Νέα επίθεση Κλίντον εναντίον Άσαντ

08:06 7/12/2011 - Πηγή: 24wro
Την ώρα, που αυξάνεται ο αριθμός των θανάτων αμάχων ιδιαίτερα στην πόλη Χομς της Συρίας...
η Χίλαρι Κλίντον από τη Γενεύη εξέφραζε την πεποίθηση ότι οι Σύριοι όχι μόνο θα πρέπει να απομακρύνουν από την εξουσία τον πρόεδρο τους, Μπασάρ αλ Άσαντ αλλά και να αναβαθμίσουν το κράτος δικαίου.

«Μια δημοκρατική μεταβίβαση δεν αφορά μόνο την απομάκρυνση του καθεστώτος Άσαντ. Σημαίνει να βρει ξανά η Συρία τον δρόμο προς ένα κράτος δικαίου, που προστατεύει τα δικαιώματα
όλων των πολιτών της, ανεξαρτήτως γένους, φυλής ή εθνικότητας» δήλωσε η Κλίντον, λίγο πριν τη συνάντησή της με εκπροσώπους της Συριακής αντιπολίτευσης, στη Γενεύη.

Όπως εξάλλου, επεσήμανε η αντιπολίτευση στη Συρία έχει ήδη κατανοήσει ότι οι μειονότητες στη χώρα θα πρέπει να έχουν τη βεβαίωση ότι θα είναι καλύτερα υπό καθεστώς ανεκτικότητας και ελευθερίας.
Επιστρέφει στη Συρία ο Αμερικανός πρέσβης

Πάντως, στην Ουάσινγκτον, ανώτατος αξιωματούχος του υπουργείου Εξωτερικών ανακοίνωσε την επιστροφή του Αμερικανού πρέσβη στη Δαμασκό, ύστερα από έξι εβδομάδες. Μιλώντας σε δημοσιογράφους, ο αξιωματούχος υπό καθεστώς ανωνυμίας δήλωσε πως «ο πρέσβης Robert Ford έχει ήδη ολοκληρώσει τις επαφές του στην Ουάσινγκτον και επιστρέφει απόψε στην Δαμασκό». Ο Ford είχε φύγει από τη Συρία, ύστερα από απειλές που είχε δεχθεί κατά της ζωής του.
Keywords
Τυχαία Θέματα