Νέα εμπλοκή στις συζητήσεις με την τρόικα μεταθέτει τη συμφωνία για Δευτέρα

10:35 2/6/2011 - Πηγή: 24wro
Μια ξαφνική εμπλοκή στο θέμα των εργασιακών φαίνεται ότι αποτέλεσε την βασική αιτία...
που τελικώς η συμφωνία μεταξύ της κυβέρνησης και της τρόικας, αναφορικά με το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα της ελληνικής οικονομίας για την περίοδο 2012-2015, "πάει" για Δευτέρα, αντί Παρασκευής πρωί, όπως αρχικά σχεδιάζονταν.

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι η εμπλοκή αυτή έχει να κάνει και πάλι με τις επιχειρησιακές συμβάσεις, πρόβλημα
το οποίο τείνει να μετεξελιχθεί σε "παραδοσιακό" ανάμεσα στις δύο πλευρές, ωστόσο, σε κάθε περίπτωση, θεωρείται δεδομένο ότι κατά το σαββατοκύριακο που μεσολαβεί θα ξεπερασθεί.

Το πιθανότερο πάντως είναι ότι τα στελέχη της τρόικας δεν θα αναχωρήσουν από την Αθήνα το Σάββατο το πρωί, όπως αρχικώς ήταν προγραμματισμένο και η παραμονή τους στη χώρα μας παίρνει και νέα παράταση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αρχικά επρόκειτο να αναχωρήσουν Παρασκευή πρωί, κατόπιν ανανέωσαν για Σάββατο μεσημέρι και τελικώς κατέληξαν σε Δευτέρα απόγευμα.

Από το υπουργείο Οικονομικών όμως δεν δείχνουν ανήσυχοι αναφορικά με τις συνεχείς αυτές μεταθέσεις. Μάλιστα, όπως αφήνεται να εννοηθεί, όλη αυτή η καθυστέρηση έχει και μια πολιτική σκοπιμότητα, υπό την έννοια ότι θα πρέπει να συνεδριάσουν επίσης το υπουργικό συμβούλιο και η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ, κι αν όλα αυτά γίνουν Παρασκευή απόγευμα θα είναι σαν η κυβέρνηση να θέλει να υποβαθμίσει τα γεγονότα, χάνοντας έτσι για μια ακόμα φορά τη μάχη των εντυπώσεων.

Κάπως έτσι αποφασίσθηκε η ανακοίνωση της συμφωνίας να γίνει την Δευτέρα το μεσημέρι, υπό τον όρο βεβαίως ότι κάτι εξαιρετικά απρόσμενο δεν θα μεσολαβήσει στο σαββατοκύριακο που έρχεται. Το ότι θα γίνουν πάντως κάποιες δηλώσεις παραπάνω και θα δουν το φως της δημοσιότητας δημοσιεύματα του ξένου Τύπου λίγο πιο εμπρηστικά απ ό,τι συνήθως, αυτό δεν θα αλλάξει σε καμία περίπτωση το σχεδιασμό...
Keywords
Τυχαία Θέματα