ΜΙΛΑΝΟ: Prada Φθινόπωρο/Χειμώνας 2012-13

09:02 24/2/2012 - Πηγή: 24wro
Η Miuccia Prada ξέρει καλά πώς να χρησιμοποιεί το vintage χωρίς ωστόσο να δίνει μια ρετρό...
αίσθηση στα ρούχα. Και αυτή η κολεξιόν που παρουσιάστηκε χθες στα πλαίσια του Fashion Week του Μιλάνου ήταν μία ακόμη περίτρανη απόδειξη αυτής της ικανότητάς της.

Παλιακά prints σε μοντέρνα πατρόν, κομψές σιλουέτες που φλέρταραν με μια κιτς διάθεση χωρίς
ποτέ να ξεπερνούν τα όρια, γεωμετρικές φόρμες με μια υφέρπουσα θηλυκότητα, και ένα τολμηρό μακιγιάζ με τονισμένα μάτια σε μαύρους και neon τόνους -χάρη στην εμπνευσμένη επιμέλεια της Pat McGrath.

Το αποτέλεσμα, μια μοντέρνα συλλογή σε μαύρες-γκρι και γήινες αποχρώσεις, που ξεφεύγει από το χαρακτηριστικό μινιμαλιστικό ύφος για το οποίο έγινε διάσημος ο οίκος στα 90s, και πλέον -εδώ και μερικές σεζόν- χαράζει μια νέα πορεία. Μια πορεία που συνδυάζει την κομψότητα με τις τολμηρές λεπτομέρειες (στη συγκεκριμένη περίπτωση, τα γεωμετρικά μοτίβα) και το φουτουριστικό στοιχείο με την έμπνευση από το παρελθόν.

Για τη σχεδιάστρια, το Φθινόπωρο/Χειμώνας 2012 δεν είχε να κάνει με τη δύναμη -όπως τουλάχιστον υποστήριξε μετά το πέρας του show- αλλά με τη σπουδαιότητα και την ομορφιά. Προσωπικά, πιστεύω ότι, αντίθετα, έχει στενή σχέση με τη δύναμη. Αλλά με τη δύναμη της εικόνας και με τη χειραγώγησή της ώστε να μπορεί να θέτει νέα όρια και πρότυπα ομορφιάς…

fashionlove.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα