Μετεγγραφές από τη ΔΗΜΑΡ ετοιμάζει ο ΣΥΡΙΖΑ

09:59 10/12/2012 - Πηγή: 24wro
Όλο και πιο κοντά στον ΣΥΡΙΖΑ έρχονται ο Α. Νεφελούδης και ο Στ. Μπαγιώργος...
Στέλεχος της ΔΗΜΑΡ ο πρώτος, παραιτηθείς μετά τις εκλογές ο δεύτερος, (ο Α. Νεφελούδης προ ημερών είχε προχωρήσει στην ίδρυση τάσεις στο εσωτερικό του κόμματός του υπό την επωνυμία Αριστερό Δίκτυο), έδωσαν την Παρασκευή το παρόν στην παρουσίαση του Βιβλίου στο Σινέ Κεραμεικός,
του στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Μπαλάφα. Και οι δύο είχαν λάβει προσωπική πρόσκληση από τον συγγραφέα προκειμένου να παρευρεθούν στην εκδήλωση.

Άλλωστε επί σειρά ετών ήταν μέλη της ίδιας τάσης στο εσωτερικό του ενιαίου ΣΥΝ και διατηρούν, παρά τους διαφορετικούς πολιτικούς δρόμους που επέλεξαν, φιλικότατες σχέσεις. Ωστόσο ο ίδιος ο Α. Νεφελούδης μιλώντας στο news.gr σημειώνει με νόημα ότι οι λόγοι της παρουσίας του στην εκδήλωση δεν είναι μόνο οι αυτονόητοι, αλλά με την κίνησή του αυτή ήθελε να στείλει και πολιτικά μηνύματα. Σημειώνει μάλιστα ότι στην εκδήλωση είχαν δώσει το παρόν και άλλα στελέχη της ΔΗΜΑΡ αλλά μόνο για επικοινωνιακούς λόγους, ενώ η δική του στάση είχε και έχει και πολιτικό νόημα.

Θυμίζουμε ότι ο Στ. Μπαγιώργος και ο Α. Νεφελούδης από κοινού με τους κ.κ. Β. Ζορκάδη και Χ. Σταυρόπουλο είχαν διαφωνήσει με την πρόταση της ΔΗΜΑΡ για συμμετοχή στην κυβέρνηση, στη σχετική συζήτηση στην ΚΕ. Και οι 4 δεν είχαν συμφωνήσει ούτε με το ενδεχόμενο στήριξης και είχαν ζητήσει την ανάγκη άσκησης προγραμματικής αντιπολίτευσης. Τώρα τα πράγματα και μετά το τρίτο μνημόνιο είναι ακόμη πιο δύσκολα για τα στελέχη αυτά.

Η διαμόρφωση δύο πόλων στο πολιτικό σκηνικό της χώρας (μνημόνιο – αντιμνημόνιο) ασκεί μεγάλες πιέσεις κυρίως στο εσωτερικό της ΔΗΜΑΡ και δεν είναι λίγοι εκείνοι που πιστεύουν ότι το προσεχές διάστημα οι πάντες θα σπεύσουν να λάβουν θέσεις μάχης εκεί που πραγματικά ανήκουν, αφού το πολιτικό σκηνικό είναι εξαιρετικά ρευστό κι απ' ότι δείχνει θα είναι εντελώς διαφορετικό από αυτό που γνωρίζουμε μέχρι σήμερα.

news.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα