Μερικά από τα καλύτερα πρωινά γίνονται στον φούρνο

04:03 24/9/2012 - Πηγή: 24wro
Ξεκινώντας από τα αλμυρά φουρνιστά πρωινά. Εκείνα που χρειάζεται να προθερμάνεις έναν...
φούρνο, να κρατάς χρόνο και να βγάζεις ένα κολασμένο ταψί με το αποτέλεσμα. Τι; Δεν έχεις ξαναβάλει αυγά στον φούρνο; Ώρα να το κάνεις..

(Τα link μέσα στο κείμενο οδηγούν σε φωτογραφίες για μεγαλύτερη διευκόλυνση στην εκτέλεση της κάθε συνταγής)
Green chile and egg bake
240 γρ. πράσινες πιπεριές (καυτερές ή μη)

350 γρ. τριμμένο cheddar

4 μεγάλα αυγά

750 ml γάλα

200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Λίγο
αλάτι

10 φέτες bacon

Προθερμαίνεις φούρνο στους 170. Βουτυρώνεις ή λαδώνεις ελαφρά ένα πυρέξ 22x33 ή εκεί κοντά. Ψιλοκόβεις τις πιπεριές και τις ανακατεύεις σε ένα μπωλ μαζί με το τυρί. Απλώνεις το μείγμα στο πυρέξ. Σε ένα άλλο μπωλ, χτυπάς τα αυγά με το γάλα το αλεύρι και το αλάτι. Περιχύνεις πάνω από τις πιπεριές με το τυρί. Ψιλοκόβεις το bacon, σωτάρεις και το ρίχνεις διάσπαρτα. Ψήνεις για 40 περίπου λεπτά ή μέχρι να γίνουν τα αυγά. Αν βάλεις μια οδοντογλυφίδα και βγει καθαρή, είσαι έτοιμος.
Πανδαισία κρουασάν
1 κουτί με ζυμάρι για 8 κρουασάν

5 μεγάλα αυγά

150 γρ. τριμμένο τυρί

8 φέτες bacon

Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου. Σε ένα τηγάνι κάνεις scrambled eggs με τα αυγά σου και αλατοπιπερώνεις καλά. Τα αφήνεις στην άκρη. Σωτάρεις για λίγο και το bacon και το αφήνεις και αυτό στην άκρη. Βάζεις σε ένα ταψί αντικολλητικό χαρτί και απλώνεις τα 8 ζυμάρια για κρουασάν (χωρίς να τα διπλώσεις) σε σχήμα αστεριού. Σε κάθε ζυμάρι βάζεις και μία φέτα bacon. Στην συνέχεια απλώνεις 2/3 από το τριμμένο τυρί όπως στην φωτογραφία. Βάζεις τα αυγά πάνω από το τυρί και διπλώνεις τις άκρες των κρουασάν προς τα μέσα. Ρίχνεις το υπόλοιπο τυρί από πάνω και βάζεις το ταψί στον φούρνο για 15-20 λεπτά ή μέχρι να ψηθούν ωραία τα κρουασάν.
Caprese baked eggs
4 ή 8 αυγά (αναλόγως)

400 γρ. ντοματίνια

120 γρ. mozzarella

10 φύλλα βασιλικού

4 κουταλάκια κρέμα γάλακτος

Προθερμαίνεις φούρνο στους 170 βαθμούς. Θα χρειαστείς τέσσερα φορμάκια για φούρνο. Αν έχεις πήλινα σκεύη ακόμα καλύτερα. Αν όχι, θα βρεις μίας χρήσης στο σούπερ μάρκετ. Βουτυρώνεις ελαφρά τα σκεύη σου. Ψιλοκόβεις μέσα ντοματίνια και μοτσαρέλα. Προσθέτεις ένα ή δύο αυγά ανάλογα την όρεξή σου. Από πάνω ρίχνεις 1 κουταλάκι κρέμα γάλακτος για να μην στεγνώσει πολύ το αυγό. Προσθέτεις άλλη μια στρώση τυριού και μοτσαρέλας. Ψήνεις για 8 λεπτά στο bake και 5 λεπτά στο broil (ή οκ 10-15 λεπτά αναλόγως το πόσο μελάτα θες τα αυγά σου). Σερβίρεις, ιδανικά με ψωμί.
Bacon and Hash Brown Egg Bake
450 γρ. bacon

1 μέτριο κρεμμύδι

1 red bell πιπεριά

250 γρ. μανιτάρια

2 κουταλιές μουστάρδα

200 ml γάλα

12 αυγά

900 γρ. hash browns

500 γρ. τριμμένο cheddar

Είναι μια διαδικασία που ξεκινάς το προηγούμενο βράδυ. Ψιλο
Keywords
Τυχαία Θέματα