Μείωση ενοικίου: Μπορείτε να το καταφέρετε!

06:22 7/4/2012 - Πηγή: 24wro

Για να γίνει η μείωση του ενοικίου χρειάζεται να κατατεθεί...

αγωγή αναπροσαρμογής του μισθώματος. Επίσης, οι πολίτες μπορούν να απευθυνθούν στις κατά τόπο επιτροπές της περιφέρειας, που αναλαμβάνουν ρόλο διαμεσολαβητή, για τη μείωση των ενοικίων. Αυτή τη στιγμή στα ειρηνοδικεία και πρωτοδικεία της χώρας έχουν κατατεθεί περισσότερες από 3.000 αγωγές και αφορούν τόσο σε επαγγελματική στέγη όσο και σε κατοικίες.

Μεγάλη σημασία για το δικαστήριο δεν παίζει μόνο το πόσο έχει μειωθεί η μισθοδοτική δυνατότητα του μισθωτή, αλλά πόσο έχει μειωθεί
η μισθωτική αξία του ακινήτου. Δηλαδή ένα κατάστημα ή μία κατοικία εάν βρίσκεται σε μια περιοχή που υπάρχουν πολλά ξενοίκιαστα ακίνητα έχει σαφέστατα μειωμένη μισθωτική αξία και άρα ο ενοικιαστής μπορεί να πετύχει μεγαλύτερη μείωση ενοικίου.
Σε κάθε περίπτωση οι ειδικοί συμβουλεύουν τους ιδιοκτήτες να βάλουν νερό στο κρασί τους και «όταν ο ενοικιαστής ζητάει μείωση του ενοικίου λόγω της οικονομικής κατάστασης να καταλήγουν σε μια έντιμη και δίκαιη συμφωνία για να μην εμπλακούν σε δικαστική διαμάχη όπου και χρονοβόρα θα είναι αλλά και πολυδάπανη».

prionokordela.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα