Μέχρι τέλος της εβδομάδας η προθεσμία για το νέο πακέτο μέτρων

15:22 25/9/2012 - Πηγή: 24wro
Σε κόκκινο συναγερμό βρίσκονται τόσο το Μαξίμου όσο και το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης καθώς η τρόικα...
επιμένει στις απαιτήσεις άμεσων περικοπών, που κάνουν το πακέτο μέτρων «το σκληρότερο που έχει επιβληθεί ποτέ σε διεθνές επίπεδο» σύμφωνα με εκτίμηση ανώτατου κυβερνητικού αξιωματούχου. Έτσι με ανοιχτά τα 2,5 δισ. τα οποία αναζητούνται από το οικονομικό επιτελείο προκειμένου να υπάρξει μια συνολική αντιπρόταση στις προτάσεις-σοκ των δανειστών, η νέα
σύσκεψη των αρχηγών του κυβερνητικού συνασπισμού θα οριστεί όταν το νέο πακέτο μέτρων θα έχει ουσιαστικά οριστικοποιηθεί.

Πηγές του μεγάρου Μαξίμου -με δεδομένη την εντολή επίσπευσης από τον πρωθυπουργό- δεν αποκλείουν η συνάντηση να γίνει αύριο ή μεθαύριο, όμως στα κυβερνητικά επιτελεία υπάρχουν κι αυτοί που προτείνουν η συνάντηση «να γίνει μόνο όταν δεν θα υπάρχει κανένα κενό και καμιά διαφωνία των πολιτικών αρχηγών».

Κι αυτό γιατί όπως τονίζεται χαρακτηριστικά «οι συνεχείς συσκέψεις χωρίς αποτέλεσμα το μόνο που επιτυγχάνουν είναι ο πολλαπλασιασμός της έντασης στην κοινή γνώμη».

Την ίδια στιγμή πάντως, που κάποιοι ανησυχούν για τον επικοινωνιακή διαχείριση των νέων μέτρων κάποιοι άλλοι παρακολουθούν με μεγάλη προσοχή την νέα εκδοχή του γνωστού έργου «η Ελλάδα δεν θα τα καταφέρει » που σηκώνεται και πάλι κυρίως από τα ΜΜΕ της Γερμανίας ενόψει της επόμενης δόσης μαμούθ των 31,5 δισ. ευρώ.

Καθοριστικής σημασίας θεωρείται η αυριανή συνάντηση της Κριστιν Λαγκαρντ με την Άνγκελα Μέρκελ για το μέλλον του ελληνικού χρέους και συνολικά για το «πρόβλημα Ελλάδα».

Το ΔΝΤ με δεδομένο ότι έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο να δώσει άλλα κονδύλια για την Ελλάδα βλέπει τώρα θετικά την «λύση» της επιμήκυνσης η οποία όμως θεωρείται βέβαιο ότι συνοδευτεί από ένα νέο μνημόνιο ακόμα σκληρότερο από το υπάρχον.

Η επιμήκυνση και τα παρεπόμενα της ήταν άλλωστε και το θέμα που κυριάρχησε στην συνάντηση Σαμαρά -Μόντι και είναι αυτό που οι πολιτικοί αρχηγοί στην επικείμενη και πιθανότατα τελευταία συνάντηση προ της ανακοίνωσης των μέτρων θα πρέπει να συζητήσουν.

trelokouneli.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα