Facebook: Μας κάνει πιο φτωχούς

09:24 14/11/2012 - Πηγή: 24wro
Το Facebook δεν τρώει μόνο το χρόνο μας, αλλά μας προσθέτει κιλά και μας αφαιρεί χρήμα...
Σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη, στην οποία συμμετείχαν 541 Αμερικανοί χρήστες του κοινωνικού δικτύου, το Facebook μειώνει την αυτοσυγκράτησή μας, οδηγώντας μας στην σπατάλη και τη λαιμαργία.

Μάλιστα όση περισσότερη ώρα περνάει κανείς στο κοινωνικό δίκτυο, τόσο περισσότερο χρεώνει την πιστωτική του. Οι Αμερικάνοι αφιερώνουν γύρω στις 8 ώρες
το μήνα στο Facebook, με το 71,2% των χρηστών του διαδικτύου να έχουν λογαριασμό στο δημοφιλές δίκτυο κοινωνικής δικτύωσης. Στις αρχές του Οκτωβρίου οι χρήστες του πέρασαν το φράγμα του ενός δισεκατομμυρίου και υπολογίζεται ότι ο αριθμός αυτός θα έχει διπλασιαστεί μέχρι το 2014.

Αξίζει να πούμε ότι σύμφωνα με τα ευρήματα μιας παλαιότερης μελέτης, το 40% των κατόχων πιστωτικής κάρτας δήλωσαν ότι έχουν πρόβλημα αυτοσυγκράτησης και ξοδεύουν πάνω από τις δυνατότητές τους. Επιπλέον το 50% των Αμερικάνων δεν γνωρίζουν πόσα έξοδα έχουν κάνει μέσω της πιστωτικής τους, ενώ το Σεπτέμβρη το μέσο αμερικάνικο νοικοκυριό είχε φορτώσει τις κάρτες του με χρέη ύψους 6.700 δολαρίων.

moneypro.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα