Με μικροπροβλήματα εξελίσσεται η εκλογική διαδικασία

10:14 6/5/2012 - Πηγή: 24wro
Καθυστέρησαν να ανοίξουν τα εκλογικά τμήματα...
Με μικροπροβλήματα εξελίσσεται η εκλογική διαδικασία καθώς σε δύο εκλογικά τμήματα της χώρας σημειώθηκε δίωρη καθυστέρηση την οποία ελέγχει το υπουργείο Εσωτερικών.

Την ίδια στιγμή διαμαρτυρόμενοι κάτοικοι δηλώνουν ότι θα απέχουν μαζικά από τις κάλπες, ενώ ένα ολόκληρο χωριό στη νησιωτική Ελλάδα ετοιμάζει τρίωρη κατάληψη στο εκλογικό του τμήμα.
Στο Πετρωτό Τρικάλων οι κάτοικοι αποφάσισαν να ψηφίσουν όλοι λευκό ή άκυρο διαμαρτυρόμενοι για την υποβάθμιση του σχολείου
τους.
Στην Πύλο μέλη των εφορευτικών επιτροπών δεν προσήλθαν για να αναλάβουν τα καθήκοντά τους με αποτέλεσμα οι κάλπες να μην ανοίξουν στην ώρα τους ενώ αναστάτωση έχει δημιουργηθεί και σε εκλογικά τμήματα στον Πύργο, τον Πειραιά και την Νάξο.
Στον Πύργο στο τμήμα 357 του 4ου Λυκείου οι πολίτες δεν μπορούσαν να ασκήσουν το εκλογικό του δικαίωμα, καθώς καθυστέρησε ο εκλογικός αντιπρόσωπος ενώ το ίδιο συνέβη και σττη Νάξο αλλά και στο 21ο Λύκειο Πειραιά.
Στην Κέρκυρα στο χωριό Λαπάδες η λαϊκή συνέλευση των κατοίκων αποφάσισε να προχωρήσει σε συμβολική κατάληψη για 3 ώρες, από σήμερα στις 9 το πρωί, στα δύο εκλογικά τμήματα του χωριού, διαμαρτυρόμενοι για την απόφαση της υφυπουργού Παιδείας Ευής Χριστοφιλοπούλου, να κλείσει το Γυμνάσιο της περιοχής τους.
Η υπουργική απόφαση δημοσιεύτηκε στις 3 Μαΐου στην εφημερίδα της κυβέρνησης και προκάλεσε έντονες αντιδράσεις τόσο στην ΕΛΜΕ Κέρκυρας, όσο και στην κοινωνία της περιοχής.

parapolitika.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα