Λυμπερόπουλος: Να αποβάλλουμε τα αποβράσματα

22:25 23/7/2011 - Πηγή: 24wro
Ο Νίκος Λυμπερόπουλος απεύθυνε έκκληση... για κάθαρση στον χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου, ενώ δεν έκρυψε την αισιοδοξία του ενόψει της νέας σεζόν, υπογραμμίζοντας πως η ΑΕΚ προχωράει με σταθερά βήματα Αναλυτικά η συνέντευξη του Νίκου Λυμπερόπουλου στους εκπροσώπους του Τύπου στο Τόπλιτσε:
-Θα μας κάνεις ένα σχόλιο για την προετοιμασία, για την «ελληνοποίηση» της ομάδας, αλλά και αν σου θυμίζει αυτή η σεζόν την περίοδο 2004-05;
«Γίνεται μια πολύ καλή προετοιμασία μέχρι στιγμής, αν και είναι πολύ νωρίς να βγάλουμε
χρήσιμα συμπεράσματα. Σε ότι αφορά στο ελληνικό στοιχείο σίγουρα είναι ισχυρό αυτή τη χρονιά, αλλά δεν λέει τίποτα αυτό, απλά σε αριθμό είμαστε περισσότεροι Έλληνες. Η αλήθεια είναι ότι υπάρχει πολύ ευχάριστο κλίμα και ελπίζω να συνεχίσουμε έτσι και στην πορεία, όταν θα έρθουν πιο δύσκολες μέρες».
-Μέχρι στιγμής η προετοιμασία σου θυμίζει αυτή του Φερέρ;
«Ναι έχουν κοινά στοιχεία με τον Φερέρ, σε ότι αφορά στη φιλοσοφία. Νομίζω όμως ότι δεν πρέπει να γίνονται συγκρίσεις. Ο προπονητής είναι εδώ δεύτερη χρονιά, έχει μπει περισσότερο στο πνεύμα και της ομάδας και της ελληνικής νοοτροπίας και προσωπικά πιστεύω ότι θα ανταποκριθεί καλύτερα αυτό τον χρόνο».
-Σε έχουμε δει πολλές φορές, μαζί με τον Δέλλα και τον Καφέ να δίνετε οδηγίες στους νεαρούς παίκτες. Είναι ένας ρόλος που πρέπει να έχετε για να βοηθήσετε κι εσείς τον Χιμένεθ;
«Πιο πολύ αυτό γίνεται επειδή θέλουμε αυτά τα παιδιά να καθιερωθούν. Θα είναι μεγάλη ευχαρίστηση να «βγουν» παιδιά από την ομάδα και να γίνουν κολόνες στην πορεία, οι στυλοβάτες αυτής της προσπάθειες. Γι’ αυτό πολλές φορές βγαίνει ίσως; Και αρνητικά, λόγω της πίεσης της προπόνησης. Φωνάζουμε, μιλάμε, τσακωνόμαστε, αλλά είναι φυσιολογικό σε μια ομάδα.»
-Το γεγονός ότι δεν έχουν αναδειχθεί παιδιά απ’ τις ακαδημίες, είναι κάτι που λείπει απ’ την ΑΕΚ τα τελευταία χρόνια;
«Αυτό είναι ένα άλλο κομμάτι. Χρόνια τώρα το συζητάμε και το φωνάζουμε, αλλά απ’ ότι έχει αποδειχθεί δεν έχει γίνει κάτι σοβαρό, μια σοβαρή προσπάθεια πάνω σ’ αυτό τον τομέα, χωρίς να θέλω να θίξω όσους ασχολούνται με αυτό το κομμάτι. Η αλήθεια είναι όμως ότι αν εξαιρέσω 1-2 περιπτώσεις, οι οποίες δείχνουν ότι έχουν τα φόντα να κάνουν κάτι περισσότερο, δυστυχώς υστερούμε πολύ και πρέπει να δώσουμε βάση γιατί το σύγχρονο ποδόσφαιρο μας οδηγεί εκεί».
-Ποια είναι τα χαρακτηριστικά που θέλει να περάσει ο Χιμένεθ στην ομάδα;
«Αυτά που θέλει να περάσει από πέρυσι, αλλά αν θυμάστε μια δήλωσή μου, η οποία ίσως έχει παρεξηγηθεί κιόλας, είχα πει ότι η ομάδα δεν καταφέρνει να παίξει αυτό που θέλει ο προπονητής. Είμαι της ίδιας άποψης και φέτος. Η ομάδα πρέπει να είναι ευέλικτη. Καταλαβαίνω και μπορώ να σκεφτώ ότι ο προπονητής θέλει να έχει ένα συγκεκριμένο στυλ παιχνιδιού, αλλά δεν ξέρω κατά πόσο αυτό είναι εφικτό. Είναι μια νέα προσπάθεια, στην ομάδα υπάρχουν πολλά ‘στοιχήματα’. Μακάρι να μας βγουν. Όλοι αυτό θέλουμε. Αν μας βγουν πιστεύω ότι μπορούμε να καταφέρουμε αυτό που θέλει ο προπονητής. Αν
Keywords
Τυχαία Θέματα