Λ.ΠΑΠΑΔΗΜΟΣ: Διαβατήριο για την ανάπτυξη η συμμετοχή της χώρας στο ευρώ

21:41 10/11/2011 - Πηγή: 24wro

Αποδέχτηκα την εντολή του Προέδρου της Δημοκρατίας...
για να αναλάβω την πρωθυπουργία της χώρας, επειδή πιστεύω πως πρέπει να συμβάλλουμε όλοι στην αντιμετώπιση της κρίσης και στην ανόρθωση της οικονομίας. Η τιμή είναι μεγάλη, αλλά η ευθύνη μεγαλύτερη καθότι δεν είμαι πολιτικός, αλλά έχω αφιερώσει το μεγαλύτερο μέρος της επαγγελματικής μου ζωής στην άσκηση οικονομικής πολιτικής» δήλωσε ο νέος πρωθυπουργός της χώρας, Λουκάς Παπαδήμος, στην πρώτη του δήλωση. 
«Η ελληνική οικονομία αντιμετωπίζει τεράστια προβλήματα. Βρίσκεται σε κρίσιμο σταυροδρόμι. Η πορεία δεν θα είναι εύκολη, αλλά τα προβλήματα θα επιλυθούν και μάλιστα ταχύτερα αν υπάρχει ενότητα, συνεννόηση και σύνεση», πρόσθεσε.

Ο κ. Παπαδήμος εξέφρασε θετική άποψη για το μέλλον της ελληνικής οικονομίας σε συνάρτηση με τις εξελίξεις στην Ευρωζώνη. Συγκεκριμένα,  δήλωσε πεπεισμένος ότι η συμμετοχή της χώρας στη ζώνη του ευρώ αποτελεί εγγύηση νομισματικής σταθερότητας, και ισχυρό διαβατήριο για την ανάπτυξη της χώρας.

Ο εντολοδόχος πρωθυπουργός δεν αναφέρθηκε καοθόλου στο θέμα των εκλογών. Στο τέλος της δήλωσης του ο κ. Παπαδήμος πρόσθεσε ότι δεν έχει θέσει κανέναν όρο  στους πολιτικούς αρχηγούς.

Ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, προσερχόμενος στα γραφεία της Συγγρού, σχολιάζοντας την επιλογή του επικεφαλής της μεταβατικής κυβέρνησης, παρέπεμψε στην ομιλία του κ. Παπαδήμου, εξηγώντας όμως ότι οι εκλογές θα γίνουν σύντομα.

Στο Μαξίμου για συνάντηση με τους εκπροσώπους των κομμάτων

Στο Μέγαρο Μαξίμου συναντήθηκε ο κ. Παπαδήμος με τους εκπροσώπους των τριών κομμάτων που στηρίζουν τη νέα κυβέρνηση.

Ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, Ανδρέας Λυκουρέντζος, εξερχόμενος, δήλωσε ότι η συμμετοχή της ΝΔ στο νέο κυβερνητικό σχήμα θα είναι με εξωκοινοβουλετικά στελέχη.

Αύριο στις 14:00 το μεσημέρι η ορκωμοσία της κυβέρνησης Παπαδήμου
Αύριο, Παρασκευή, στις δύο το μεσημέρι ορκίζεται η νέα κυβέρνηση με επικεφαλής το Λουκά Παπαδήμο. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Προεδρίας, η νέα κυβέρνηση θα υλοποιήσει τη συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου και θα εφαρμόσει την οικονομική πολιτική που συνδέεται με αυτή.

Οι διαβουλεύσεις των πολιτικών αρχηγών ολοκληρώθηκαν σήμερα το πρωί στη διάρκειας δύο ώρων σύσκεψης στην αίθουσα Συμβουλίου στο Προεδρικό Μέγαρο όπου συζητήθηκαν και τα ονόματα του νέου υπουργικού συμβουλίου. Οι Γιώργος Παπανδρέου, Αντώνης Σαμαράς και Γιώργος Καρατζαφέρης συμφώνησαν στο όνομα του Λουκά Παπαδήμου ο οποίος έφτασε και για τα τυπικά στο Προεδρικό Μέγαρο λίγο μετά τις 12:00 το μεσημέρι. Οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί έθεσαν υπόψιν του πρωήν αντιπροέδρου της ΕΚΤ τις προτάσεις τους για το νέο κυβερνητικό σχήμα.

Αφού ολοκληρώθηκε το συμβούλιο των αρχηγών, άρχισε νέα σύσκεψη με τη συμμετοχή και του κ. Παπαδήμου. Θέμα αυτής σύμφωνα με πληροφορίες είναι η οριστικοποίηση της ημερομηνίας των εκλογών και βεβαίως η σύνθεση της
Keywords
Τυχαία Θέματα