Ιάπωνας το όγδοο θύμα του εγκέλαδου στην Τουρκία

21:41 10/11/2011 - Πηγή: 24wro
Ένας Ιάπωνας, μέλος μιας ανθρωπιστικής οργάνωσης, υπέκυψε στα τραύματά του σήμερα σε κινητή νοσοκομειακή μονάδα, έξω από το πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Βαν. Το... πρωί διασώστες είχαν ανασύρει βαριά τραυματισμένο τον Ατσούσι Μιγιαζάκι από τα ερείπια ξενοδοχείου.

Επί δεκαπέντε λεπτά τού έκαναν καρδιακές μαλάξεις πριν τον μεταφέρουν με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο. Ωστόσο δύο ώρες μετά, ο τραυματίας υπέκυψε παρά τις προσπάθειες των γιατρών, μετέδωσε το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.

Ο Μιγιαζάκι
ήταν το ένα από τα δύο μέλη της ιαπωνικής ανθρωπιστικής οργάνωσης Association for Aid and Relief (AAR), η τύχη των οποίων αγνοείτο μετά το σεισμό μεγέθους 5,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που έπληξε στις 21:23΄χθες βράδυ την επαρχία Βαν της ανατολικής Τουρκίας, σύμφωνα με διπλωματική πηγή στο Τόκιο.

Το δεύτερο μέλος της οργάνωσης είναι η Μιγιούκι Κονάι, η οποία ανασύρθηκε ζωντανή από τα ερείπια χθες βράδυ και σήμερα βγήκε από το νοσοκομείο.

Οι δύο Ιάπωνες είχαν αναλάβει το συντονισμό της διανομής ανθρωπιστικής βοήθειας για τους πληγέντες της επαρχίας Βαν από το σεισμό των 7,2 βαθμών στις 23 Οκτωβρίου που προκάλεσε το θάνατο 600 ανθρώπων και εξανάγκασε χιλιάδες κατοίκους να εγκαταλείψουν τις εστίες τους και έκτοτε να ζουν σε σκηνές.

Την ίδια ώρα εκατοντάδες μέλη των συνεργείων διάσωσης εργάζονται ακατάπαυστα για τον εντοπισμό επιζώντων του χθεσινοβραδινού σεισμού, ο οποίος έχει προκαλέσει το θάνατο οκτώ ανθρώπων πλέον.


Keywords
Τυχαία Θέματα