Λάρισα: Κρούσμα E Coli σε άνθρωπο πριν 2 χρόνια

19:00 6/6/2011 - Πηγή: 24wro
Σε ζώα και τρόφιμα ανιχνεύτηκε το E Coli στη Θεσσαλία ενώ πριν δύο χρόνια είχε καταγραφεί ...κρούσμα σε άνθρωπο, σύμφωνα με τον επίκουρο καθηγητή επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής Λάρισας, Χρίστο Χατζηχριστοδούλου.
Στο άρθρο του που περιλαμβάνεται σε...


 έντυπο του ΚΕΕΛΠΝΟ (Κέντρο Ελέγχου Πρόληψης Νοσημάτων) γίνεται λόγος για έρευνα του Εργαστηρίου Υγιεινής και Επιδημιολογίας του Ιατρικού Τμήματος Λάρισας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας,
με σκοπό να υπογραμμίσει ότι στη χώρα, υπάρχει «σοβαρό πρόβλημα υποδιάγνωσης και υποδήλωσης των τροφιμογενών νοσημάτων.

Σύμφωνα με η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ και τρία χρόνια στην Θεσσαλία και δεν συνδέεται με τον θόρυβο που έχει προκληθεί τον τελευταίο καιρό και τους θανάτους που καταγράφονται σε ευρωπαϊκές χώρες.

Προσθέτει μάλιστα πως ένα τέτοιο περιστατικό είχε καταγραφεί στην Θεσσαλία, πριν από δύο χρόνια-χωρίς να είναι θανατηφόρο- ενώ περισσότερα περιστατικά ανιχνεύονται σε ζώα και τρόφιμα.

Ο κ. Χατζηχριστοδούλου τόνισε το ότι δε γίνονται ουσιαστικοί και επαρκείς έλεγχοι για τον εντοπισμό τροφιμογενών νοσημάτων, παρότι συχνά έρχονται στην επικαιρότητα τέτοια θέματα που προσλαμβάνουν διαστάσεις διατροφικών σκανδάλων
Keywords
Τυχαία Θέματα