27.000 επιβάτες σε μια ημέρα δέχτηκε το λιμάνι της Βαρκελώνης

19:00 6/6/2011 - Πηγή: 24wro
Tην περασμένη Παρασκευή το λιμάνι της Βαρκελώνης δέχτηκε 27.200 επιβάτες σε μία μόνο ημέρα, απο επτά κρουαζιερόπλοια ημέρα η οποία ήταν η πιο... επιβαρυμένη ημέρα του έτους για τα κρουαζιερόπλοια μεχρι στιμγής ενω η επόμενη ημέρα είναι η 20η Αυγούστου όπου αναμένονται εννέα πλοία με 31.000 επιβάτες. Η Βαρκελώνη είναι το πρώτο ευρωπαϊκό και μεσογειακό λιμάνι κρουαζιέρας και τέταρτο στον κόσμο, μετά από τα τρια λιμάνια της Φλόριντας των ΗΠΑ.

Η περασμένη
Παρασκευή ήταν η δεύτερη πιο επιβαρυμένη ημέρα για τον αριθμό των επιβατών των κρουαζιερόπλοιων στο λιμάνι της Βαρκελώνης. Επτά πλοια έφθασαν την Παρασκευή με συνολικά 27.200 επιβάτες ενω τρία από αυτά τα πλοία έχουν μήκος πάνω από 300 μέτρα . Τρία από τα επτά σκάφη έχουν αφετηρία και τερματισμό το λιμάνι της Βαρκελώνης ( Costa Serena, Carnival Magic, και MSC Splendida).Τα άλλα τέσσερα είναι απλώς διέρχονται .(Noordam, Aidavita, Thomson Dream και Independence of the Seas). Σύμφωνα με την προγραμματισμένη διαδρομή, η πιο επιβαρυμένη ημέρα του έτους θα είναι η 20η Αυγούστου, όταν εννέα κρουαζιερόπλοια με συνολικά 31.000 επιβάτες θα αγκυροβολήσουν Ισπανική πόλη. Τα στοιχεία αυτά δείχνουν τη σημασία της Βαρκελώνης στο λιμάνι της και στο χάρτη κρουαζιερόπλοιων στον κόσμο.

Το 2010, 2.347.976 επιβάτες κρουαζιέρας περάσαν απο την Βαρκελώνη, με ποσοστό αύξησης 9,06% σε σύγκριση με το 2009. Ωστόσο, οι προβλέψεις για το 2011 προβλέπουν αύξηση που θα μπορούσε να φθάσει το 18%, εφόσον τηρηθούν οι πιο αισιόδοξες προβλέψεις. Περισσότερα από 50 κρουαζιερόπλοια λειτουργούν μέσω του λιμένα της Βαρκελώνης και πολλά από αυτά το χρησιμοποιούν για την επιβίβαση και αποβίβαση.Μια ιδίαιτερη νέα καινοτομία που παροσυίασαν οι λιμενικές αρχές της Βαρκελώνης είναι να εξυπηρετούν τους επιβάτες με εγκατάσταση νέων αεροπορικών check-in στο τερματικούς σταθμούς των κρουαζιερόπλοιων, τα οποία επιτρέπουν στους επιβάτες να κάνουν check-in δίπλα στο πλοίο και όχι στο αερόδρόμιο της Βαρκελώνη το El Prat.
Keywords
Τυχαία Θέματα