ΚΥΠΡΟΣ: Πρώτη ποινή φυλάκισης για κακοποίηση ζώου

20:18 22/11/2012 - Πηγή: 24wro
Ποινή φυλάκισης για πρώτη φορά στα χρονικά της κυπριακής δημοκρατίας για παραμέληση ζώου σε βαθμό κακοποίησης επέβαλε...
η κυπριακή δικαιοσύνη. Ενθαρρυντική και ελπιδοφόρα η απόφαση δηλώνουν φιλοζωικές οργανώσεις.

Τρία ανυπεράσπιστα ζώα οδηγήθηκαν από τον ιδιοκτήτη τους σε αργό και φρικτό θάνατο πριν από 2 χρόνια. Σήμερα ήρθε ώρα της τιμωριας. Όλα ξεκίνησαν τον Δεκέμβρη του 2010, όταν πολίτης κατήγγειλε παραμέληση ζώου σε υποστατικο της Έγκωμης. Μέλη του καταφυγίου σκύλων βρέθηκαν επιτόπου για να αντιρκύσουν τρία σκυλία ράτσας πιτμπουλ, υποσιτισμένα, σκελετωμένα,
αφυδατωμένα, με μολύνσεις και χτυπήματα στο σώμα τους, με πρησμένα μάτια και σπασμένα δόντια. Τα ζώα απομακρύνθηκαν κατευθείαν από το κλουβί του μαρτυρίου τους που ήταν κατασκευασμένο με αιχμηρά αντικείμενα και γεμάτο μουχλιασμένα σκουπίδια και κόπρανα.

Σήμερα, δύο χρόνια μετά την καταγγελία το επαρχιακό δικαστήριο Λευκωσίας προέβη σε μια ιστορική απόφαση. Καταδίκασε τον 45χρονο ιδιοκτήτη των ζώων σε ποινή φυλάκισης ενός μηνός με τις κατηγορίες παράλειψης διασφάλισης υγείας και ευημερίας του ζώου και κατοχής σκύλου που δεν είναι εγγεγραμμένος και σημασμένος.

Η Κυπριάκή Εταιρεία Προστασίας Ζώων, αναφέρει ότι παρόμοιες περιπτώσεις υπάρχουν χιλιάδες σ' όλη την Κύπρο. Η σημερινή καταδίκη, αποτελεί ενθαρρυντικό στοιχείο και ελπίδα πως οι καταστάσεις σε βάρος των ζώων θα αλλάξουν προς το καλύτερο.

sigmalive.com
Keywords
Τυχαία Θέματα