Κοντά σε συμφωνία για αυστηρότερη νομοθεσία περί οπλοκατοχής στη Νέα Υόρκη

19:53 14/1/2013 - Πηγή: 24wro
Περί μίας προκαταρκτικής συμφωνίας για μεγαλύτερο έλεγχο της οπλοκατοχής κάνουν ...
λόγο πηγές οι οποίες έχουν εικόνα των σχετικών διαπραγματεύσεων στην πολιτεία της Νέας Υόρκης, σύμφωνα με το πρακτορείο Associated Press.

Μία ενδεχόμενη επίτευξη συμφωνίας μεταξύ του κυβερνήτη Άντριου Κουόμο και του νομοθετικού σώματος της πολιτείας της Νέας Υόρκης θα ήταν η πρώτη επίσημη λήψη μέτρων ελέγχου των όπλων στις ΗΠΑ μετά την τραγωδία στο
δημοτικό του Νιούτον.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η συμφωνία αναμένεται να περιλαμβάνει ακόμη αυστηρότερες διατάξεις απαγόρευσης των ημιαυτόματων πυροβόλων όπλων, ενώ θα επιτρέπει γεμιστήρες έως επτά σφαιρών, και όχι έως 10, όπως συμβαίνει σήμερα.

Οι Ρεπουμπλικάνοι φέρονται να έχουν εισαγάγει επίσης διάταξη η οποία διευκολύνει τον εγκλεισμό προσώπων των οποίων η ψυχική υγεία έχει διαταραχθεί και αποτελούν κίνδυνο για άλλους.

Η συμφωνία ωστόσο δεν θα πρέπει να θεωρείται κατά καμία έννοια σίγουρη, καθώς αποτελεί έως τώρα αποτέλεσμα διαβούλευσης μονάχα με τους ηγέτες Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικανών στην Πολιτεία της Νέας Υόρκης, και όχι με τους βουλευτές και γερουσιαστές της περιοχής.

newpost.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα