Το χρονικό επιστροφής (;) Σισέ

19:43 14/1/2013 - Πηγή: Neolaia

Ένα ενδιαφέρον δημοσιεύεται από gazzetta.gr για το τι έχει μεσολαβήσει από την ημέρα αποχώρησης του Τζιμπρίλ Σισέ από την Παιανία μέχρι την ιδιαίτερα πλέον πιθανή επιστροφή του Γάλλο άσου στον ΠΑΟ. Διαβάστε πως παρουσιάζει το χρονικό όπως το παρουσιάζει στην ιστοσελίδα η Μαριάννα Αξιοπούλου:

1. Πήρε μεταγραφή στη Λάτσιο! Ήταν κι εκείνο που τον πήρε από τον Παναθηναϊκό. Στις 15 Ιουλίου του 2011 ανακοινώθηκε η παραχώρηση του στην

ιταλική ομάδα με ένα ποσό λίγο κάτω από τα 6 εκ. ευρώ και στη Ρώμη, ο Τζιμπρίλ Σισέ ήταν πανευτυχής… «Το πρωτάθλημα της Ιταλίας είναι ένα από τα κορυφαία της Ευρώπης και θέλω να το ανακαλύψω, να το ζήσω. Έχουμε πολύ καλή ομάδα και για μένα είναι μία εξαιρετική πρόκληση. Θα αντιμετωπίσω κλειστές άμυνες και θέλω να δω που βρίσκομαι, πως θα ανταποκριθώ».

Στα πρώτα τεστ έδειξε να ανταποκρίνεται πολύ καλά, αφού σκόραρε διαρκώς και τον αποθέωναν ο προπονητής του, οι συμπαίκτες του, αλλά και οι οπαδοί.

2. Ξεκίνησε το δικό του άρωμα. Και όχι μόνο… Με την επωνυμία «Mr. Lenoir», ο Τζιμπρίλ Σισέ μπήκε στο χώρο της μόδας με εσώρουχα, μπλουζάκια και άρωμα. Η ανδρική κολόνια έχει το όνομα «Mr. Lenoir Djibril Cisse» και κυκλοφόρησε στις αρχές του έτους. Πωλείται προς περίπου 75 ευρώ, ενώ στην ιστοσελίδα www.mrlenoir.com υπάρχει ολόκληρη η κολεξιόν που έχει σχεδιάσει ο ίδιος. «Ελπίζω το μέλλον να με βρει στην Αμερική και στη βιομηχανία μόδας», δήλωσε σε συνέντευξή του, σχετικά με το πού φαντάζεται τον εαυτό του σε δέκα χρόνια από τώρα.

3. Σκόραρε στο Σαν Σίρο! Πρεμιέρα του campionato και ο Τζιμπρίλ Σισέ θα κατάφερνε να γίνει πρωτοσέλιδο. Ο Γάλλος επιθετικός είχε πετύχει το 0-2 για την ομάδα του στο 19ο λεπτό της αναμέτρησης, όμως στη συνέχεια η Μίλαν κατόρθωσε να γυρίσει το ματς και να ισοφαρίσει. «Είμαι χαρούμενος που σκόραρα. Μπήκαμε στο γήπεδο για να παίξουμε χωρίς φόβο κόντρα στους πρωταθλητές Ιταλίας. Μπορούσαμε να νικήσουμε αλλά μπορούσαμε και να χάσουμε. Το να πετυχαίνω γκολ σε αυτό το γήπεδο είναι ένα όμορφο συναίσθημα». Δεν κατάφερε να σκοράρει ξανά στο ιταλικό πρωτάθλημα.

4. Γύρισε το δικό του reality show! Μετά από πρόταση γαλλικού τηλεοπτικού καναλιού, ο Τζιμπρίλ Σισέ αποδέχτηκε να γυριστεί καθημερινή σειρά με θέμα τη ζωή του και τις συνήθειές του. Με όρο να μην μπαίνουν οι κάμερες στο σπίτι του! «Δεν είχα ανάγκη να το κάνω ούτε για χρήματα ούτε για φήμη. Απλώς βρήκα το θέμα ενδιαφέρον και διασκεδαστικό. Έχω ξεχωριστή σχέση με τους θαυμαστές μου και μου αρέσει να τους δίνω τροφή. Οι κάμερες θα παρακολουθούν όσα κάνω εκτός αυτού. Πάντως δεν θα είναι κάτι στημένο. Ό,τι είναι προσχεδιασμένο δεν είναι καλό».

5. Τσακώθηκε με τους οπαδούς της Λάτσιο! Η συνεχιζόμενη αφλογιστία του, σε συνδυασμό με μερικά αρνητικά αποτελέσματα της ιταλικής ομάδας, έφεραν γκρίνια στην προσωπική του σελίδα στο twitter, με αποτέλεσμα να αντιδράσει ο Τζιμπρίλ Σισέ. «Διάβασα κάποια σχόλιά σας, τα οποία ειλικρινά με απογοήτευσαν. Νομίζω ότι κάποιοι άνθρωποι απλά δεν έχουν ιδέα από ποδόσφαιρο. Αν νομίζετε ότι το να σκοράρεις είναι κάτι εύκολο, τότε σημαίνει ότι δεν έχετε την παραμικρή ιδέα από ποδόσφαιρο. Σας παρακαλώ, για εκείνους που νομίζουν ότι ξέρουν από ποδόσφαιρο σταματήστε να πετάτε αηδίες. Ευχαριστώ πολύ».

Λίγο καιρό αργότερα κι ενώ είχε πάρει μεταγραφή, θα είχε νέα λογομαχία με οπαδούς της πρώην του ομάδας, οι οποίοι έγραφαν ρατσιστικά σχόλια και ύβρεις στο λογαριασμό του στο twitter. «Απ’ ό,τι βλέπω έχουμε παρέλαση ηλιθίων σήμερα. Είμαι πραγματικά σοκαρισμένος με αυτούς τους δύο γαμ…νους άμυαλους. Θα έπρεπε να ντρέπεστε γαμ…νοι», ήταν ο τρόπος με τον οποίο έκλεισε τη συζήτηση.

6. Εμφανίστηκε ξανά με φούστα! Στα MTV Music Awards που έγιναν τον περασμένο Νοέμβριο στην Αγγλία, ο Τζιμπρίλ Σισέ επέλεξε να εμφανιστεί με πολύ ιδιαίτερο και εκκεντρικό στυλ, το οποίο έγινε αντικείμενο σχολιασμού από τα tabloids. Το είχε κάνει και νωρίτερα μέσα στον ίδιο χρόνο, όταν εμφανίστηκε με φούστα σε κλαμπ του Λονδίνου τον Αύγουστο για να γιορτάσει τα γενέθλιά του.

7. Έφυγε από τη Λάτσιο και πήγε στην QPR! Μετά από 27 συμμετοχές και πέντε γκολ (τρία στην Ευρώπη κι ένα στο κύπελλο), ο Τζιμπρίλ Σισέ αποφάσισε ότι δεν του ταιριάζει το ιταλικό πρωτάθλημα.«Αρχικά χρειαζόμουν λίγο χρόνο να προσαρμοστώ στην καινούργια μου ομάδα, έπειτα από δύο χρόνια παρουσίας στον Παναθηναϊκό, ενώ ο προπονητής μου δεν με χρησιμοποιούσε ως σέντερ φορ, αλλά περισσότερο στο αριστερό άκρο της επίθεσης, θέση που δεν είναι η κατάλληλη για μένα και νομίζω ότι ήταν και ο λόγος που δεν σκόραρα τόσο πολύ. Έτσι, ύστερα από έξι μήνες αποφάσισα να φύγω, να ζητήσω μεταγραφή», θα δήλωνε αργότερα, εξηγώντας γιατί έφυγε από τη Ρώμη. Η μεταγραφή ήρθε στην τελευταία μέρα του Ιανουαρίου του 2012, με την QPR να πληρώνει κοντά στα 5 εκ. ευρώ και τον Σισέ να υπογράφει συμβόλαιο για 2,5 χρόνια.

«Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι στην Αγγλία. Άφησα μια δουλειά μισοτελειωμένη εδώ και γι’ αυτό επέστρεψα! Στην ΚΠΡ μου παρουσίασαν ένα αρκετά φιλόδοξο πλάνο, στο οποίο θέλω να συμμετέχω. Όταν μίλησα με τον προπονητή, αντιλήφθηκα ότι έχει μακρόπνοους και μεγάλους στόχους και ήταν αυτό ακριβώς που ήθελα να ακούσω! Θα δίνω πάντα το 100%!».

8. Ήρθε στην Ελλάδα κι έπαιξε μουσική σε αθηναϊκό κλαμπ. Πήγε στην Κύπρο κι επαιξε και σε κλαμπ στο Παραλίμνι. «Είμαι ποδοσφαιριστής και το ποδόσφαιρο είναι η πρώτη μου αγάπη. Η μουσική έρχεται μετά. Με τον φίλο μου Q αρχίσαμε ένα dj group που λέγεται Black Snow. Και παίξαμε για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Και αυτό γιατί η Ελλάδα είναι μια ιδιαίτερη χώρα για μένα, έχω εδώ πολλούς φίλους και αρχίσαμε σε ένα πολύ όμορφο κλαμπ στην Αθήνα να παίζουμε μουσική».

9. Σκόραρε στο ντεμπούτο του στην Premier League με τη φανέλα της QPR. Η ομάδα του ήρθε και πάλι ισόπαλη με 2-2, παρότι πάλι προηγήθηκε 0-2, όμως αυτή τη φορά ο Τζιμπρίλ Σισέ είχε κάνει το 0-1 στο 12ο λεπτό.

«Ο βασικός στόχος είναι η παραμονή στην Premier League και όπως είδα την ομάδα κόντρα στην Άστον Βίλα, θεωρώ πως δεν θα έχουμε κανένα πρόβλημα. Είμαι 100% σίγουρος πως θα παραμείνουμε στην κατηγορία», θα πει μετά το ματς, ενώ αυτή τη φορά – σε αντίθεση με την Ιταλία – θα κλείσει τη σεζόν με έξι γκολ σε οκτώ παιχνίδια. «Για να είμαι ειλικρινής, αυτοί οι πρώτοι πέντε μήνες της θητείας μου στην ΚΠΡ ήταν πολύ παράξενοι, με πολλά σκαμπανεβάσματα». Σκόραρε και εις βάρος της Λίβερπουλ! Το πιο σημαντικό του γκολ στην Premier League το πέτυχε στις 21 Μαρτίου του 2012 απέναντι στην πρώην του ομάδα και μια από τις δύο για τις οποίες έχει κάνει τατουάζ. Ο Τζιμπρίλ Σισέ ισοφάρισε σε 2-2 στο 86’ και η ομάδα του είχε κατορθώσει να πάρει τη νίκη στις καθυστερήσεις. «Τι νίκη… Είμαι περήφανος γι’ αυτό που κάναμε σήμερα. Δείξαμε καρδιά και εξαιρετικά μαχητικό πνεύμα. Δεν μπορώ να κοιμηθώ».

10. Επισκέφτηκε το ΟΑΚΑ και είδε τον τέταρτο τελικό ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό. Αποθεώθηκε από τον κόσμο και το διασκέδασε με την ψυχή του, αφού εκτός των άλλων ο Παναθηναϊκό κέρδισε το ματς. «Ήταν πραγματικά σπουδαία. Πολύ όμορφη ατμόσφαιρα. Ένας από τους φίλους που ήρθε μαζί μου στον αγώνα, ξέρει από μπάσκετ, όμως στην Αγγλία δεν υπάρχει τέτοια ατμόσφαιρα όπως εδώ και δεν συγκρίνεται. Ήταν σπουδαία…».

11. Αποβλήθηκε! Και, μάλιστα, δύο φορές! Στις 4 Φεβρουαρίου απέναντι στη Γουλβς για βίαιη συμπεριφορά απέναντι στον Ρότζερ Τζόνσον, τον οποίο έπιασε απ’ το λαιμό μετά από μαρκάρισμα που δέχτηκε. Η ομοσπονδία τον τιμώρησε με τρεις αγωνιστικές και ο ίδιος μετανιωμένος δήλωνε: «Θέλω να ζητήσω συγγνώμη για την ηλίθια αντίδρασή μου, που όπως φάνηκε, μας στοίχισε την ήττα. Δεν έπρεπε να αντιδράσω με αυτό τον τρόπο. Πρέπει να πω όμως ότι το τάκλιν ήταν πολύ επικίνδυνο και θα μπορούσε να μου προκαλέσει μεγάλη ζημιά. Έχοντας υποστεί κατάγματα και στα δυο μου πόδια, φοβήθηκα και γι’ αυτό αντέδρασα έτσι. Παραδέχομαι όμως ότι η αντίδρασή μου ήταν ηλίθια , απογοήτευσα την ομάδα μου και χάσαμε τρεις πολύτιμους βαθμούς. Υπόσχομαι να επανορθώσω».

Η δεύτερη φορά ήταν στις 24 Μαρτίου όταν πήρε απευθείας κόκκινη κάρτα για σκληρό μαρκάρισμα με τα δύο πόδια στον Φρέιζερ Κάμπελ και τιμωρήθηκε για ακόμα δύο αγωνιστικές, προκαλώντας την οργή του προπονητή του. «Ήταν ένα τρελό τάκλιν από τον Σισέ και το ξέρει. Δεν έχει σημασία αν ζήτησε συγγνώμη ή όχι, αυτό μένει στα αποδυτήρια. Αρκεί να πω πως δεν είμαι και πολύ ευχαριστημένος με όσα έχουν γίνει» σχολίασε ο Μαρκ Χιουζ μετά το ματς. 12. Χώρισε! Και όχι με πολύ καλό τρόπο. Τον Οκτώβριο ανακοινώθηκε το διαζύγιο με την Τζουντ, η οποία του έχει χαρίσει τα τρία από τα τέσσερα παιδιά που έχει και η οποία συνήθιζε να τον ακολουθεί παντού, όπως φυσικά και στην Ελλάδα. Αμφότεροι προχώρησαν στη ζωή τους, ο μεν Σισέ με την Ρόζι Ροφ, η δε Τζουντ με τον Ρίκι Γουάιλτ. Ενδιάμεσα, βρήκαν χρόνο να ξεκατινιαστούν στο twitter με πικρόχολα σχόλια ο ένας για τον άλλον.

13. Κι όμως γυρίζει… Αφού σκέφτηκε και δήλωσε κάποια στιγμή αστειευόμενος πως «ίσως γίνω ο ιδιοκτήτης», αφού τον τελευταίο καιρό έδειχνε να σκέφτεται όλο και περισσότερο την Ελλάδα που αναγέννησε την καριέρα του, ο Τζιμπρίλ Σισέ φαίνεται έτοιμος να γυρίσει. «Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να γυρίσω πίσω», έλεγε ένα μήνα πριν σε συνέντευξή του στην κρατική τηλεόραση. Φαίνεται πως βρέθηκε ο καλύτερος για τον Παναθηναϊκό.

Keywords
σισε, djibril cisse, ευχαριστώ πολύ, music awards, premier league, gazzetta, παο, τεστ, djibril, cisse, γκολ, twitter, σημαίνει, νέα, mtv, music, στυλ, qpr, φορ, κπρ, ελλαδα, κυπρος, group, black, snow, αθηνα, league, οακα, ολυμπιακος, παναθηναικος, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, εκλογες 2010 αποτελεσματα , Καλή Χρονιά, ξανα, αποτελεσματα, ιταλικο πρωταθλημα, παρελαση, το θεμα, δουλεια, εσωρουχα, ηττα, θεμα, ιταλια, καθημερινη, καριερα, κοντρα, μουσικη, μπασκετ, οακα, παιχνιδια, πωλειται, ρωμη, τεστ, τηλεοραση, gazzetta.gr, mtv, music, qpr, αγαπη, αμερικη, απλα, αρωμα, ατμοσφαιρα, αφλογιστια, βιλα, γκολ, γινει, γηπεδο, εγινε, ευκολο, ευρω, ειλικρινα, ειλικρινης, υπαρχει, εξι, επρεπε, ερχεται, ευρωπη, εφυγε, ζημια, ζωη, ιδεα, ιδιο, ηλιθια, καμερες, κπρ, μηνες, μιλαν, μπλουζακια, νικη, ομαδα, παντα, οκτω, ομορφη, ονομα, παιδια, παο, ποδοσφαιρο, ψυχη, ρικι, σεζον, σιγουρος, συζητηση, συνεχεια, σειρα, σπιτι, στυλ, σχολια, τατουαζ, τι ειναι, τρια, φυσικα, φορ, φημη, φορα, group, αηδιες, black, djibril, χωρα, ιδιαιτερο, ιδιαιτερα, καρδια, league, music awards, οργη, ποδια, premier league, σημαίνει, snow, τρελο, θελω να, ξεκινησε
Τυχαία Θέματα