Κλεφτοπόλεμος αγροτών με την αστυνομία

07:22 30/1/2013 - Πηγή: 24wro
Με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα, να τάσσεται υπέρ των...
κινητοποιήσεων των αγροτών και τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο, να προκρίνει το διάλογο, ολοκληρώθηκαν οι επαφές των εκπροσώπων των αγροτών με τους πολιτικούς αρχηγούς και πλέον αναμένεται να καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους.

Υπενθυμίζεται ότι χθες, Δευτέρα, οι εκπρόσωποι
του αγροτικού κόσμου είχαν συναντηθεί και με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ, Φώτη Κουβέλη, ενώ σήμερα είδαν και τον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνο Καμμένο.

Στο μέτωπο των μπλόκων, οι Θεσσαλοί αγρότες αιφνιδίασαν την αστυνομία, όταν προχώρησαν πεζή σε ολιγόλεπτο αποκλεισμό της εθνικής οδού Αθηνών-Θεσσαλονίκης, στο ύψος του κόμβου της Νίκαιας.

Συγκεκριμένα, λίγο μετά τις 13:00 και επικαλούμενοι το γεγονός ότι ήθελαν να πραγματοποιήσουν γενική συνέλευση, περίπου 400 αγρότες έκλεισαν την ΠΑΘΕ για περίπου 15 λεπτά. Αποτέλεσμα ήταν να διακοπεί η κυκλοφορία και να υπάρξει για το διάστημα εκείνο εκτροπή μέσω Πλατυκάμπου.

Στη συνέχεια, οι αγρότες επέστρεψαν στο σημείο που έχουν παραταχθεί εκατοντάδες τρακτέρ, τα οποία σήμερα ενισχύθηκαν κατά 100. Υπεραμυνόμενοι της ενέργειάς τους, είπαν ότι επρόκειτο για μια ένδειξη «δίκαιου και όχι δύναμης».

Ταυτόχρονα, οι αγρότες της Φθιώτιδας συγκεντρώνονται στη Λαμία, χωρίς να λείπει ούτε εκεί ο εκνευρισμός για την έντονη αστυνομική παρουσία. Προς το παρόν έχουν συγκεντρωθεί περίπου 60 τρακτέρ σε απόσταση τριών χιλιομέτρων από την εθνική οδό, υπό το βλέμμα πολυάριθμισης αστυνομικής δύναμης.

Ένταση δημιουργήθηκε όταν αγρότες από το χωριό Ανθήλη με περίπου 20 τρακτέρ επιχείρησαν να μπουν στην εθνική οδό, για να κατευθυνθούν προς την πόλη. Όταν οι αστυνομικοί τους σταμάτησαν, στάθμευσαν τα τρακτέρ στην είσοδο του χωριού, δίπλα στην εθνική οδό.

Οι επικεφαλής των αγροτών που έχουν συγκεντρωθεί στην πόλη συνεχίζουν τις διαβουλεύσεις τους με συναδέλφους τους στα καμποχώρια της Λαμίας, αλλά και στην περιοχή του Δομοκού και δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο τις επόμενες ώρες να κινηθούν και άλλα τρακτέρ προς την πόλη.

Έτοιμοι να συμμετάσχουν σε πανελλήνιες κινητοποιήσεις εμφανίζονται και οι αγρότες του Δήμου Βισαλτίας Σερρών, που παρέταξαν τα τρακτέρ τους στην κεντρική πλατεία της Μαυροθάλλασσας.

Παράλληλα, σε σύσκεψη αγροτοσυνδικαλιστών της ΠΑΣΥ, οι αγρότες της Αργολίδας αποφάσισαν να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις από την Τετάρτη με μπλόκα στους δρόμους. Ειδικότερα, έχει αποφασιστεί να πραγματοποιήσουν συγκέντρωση με τα τρακτέρ τους την Τετάρτη στις 13:00 στην πλατεία της Αγίας Τριάδας, στην Μιδέα, όπου και θα συμφωνήσουν προς τα πού θα κινηθούν και θα στήσουν μπλόκα.

Η κυβέρνηση, πάντως, είναι αποφασισμένη να αντιμετωπίσει τις αγροτικές κινητοποιήσεις με την ίδια πυγμή και αποφασιστικότητα που επέδειξε απέναντι στο απεργιακό μέτωπο των μέσων μαζικής μεταφοράς στην πρωτεύουσα.

Μετά τις συγκοινωνίες, το ενδιαφέρον της κυβέρνησης εστιάζεται κυρίως στο χώρο των αγροτών, για να αποφευχθούν τα «μπλόκα», με τα οποία, όπως εκτιμάται, οι αγροτοσυνδικαλιστές θα επιχειρήσουν να κόψουν την Ελλάδα στη μέση, για να πάρει μεγαλύτερη επικοινωνιακή διάσταση η διεκδίκηση των αιτημάτων τους.

protothema.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα