Καμίνης: Χάνω τη πόλη μου- Η Αθήνα μοιάζει με τη Βηρυτό της δεκαετίας ‘70

08:05 5/6/2011 - Πηγή: 24wro
Με τίτλο "Σκιά εγκλήματος πάνω από την Αθήνα" φιλοξενεί ρεπορτάζ η Los Angeles Times...
στο οποίο δημοσιεύεται δήλωση του δημάρχου της πρωτεύουσας κ. Γ. Καμίνη που λέει χαρακτηριστικά "Χάνω την πόλη μου".

Αναλυτικότερα, το άρθρο αναφέρεται στη κρίση του χρέους στην Ελλάδα, στη συρρίκνωση της οικονομίας και στην ανεργία που έχουν μεταμορφώσει την Αθήνα,
που κάποτε ήταν μία από τις ασφαλέστερες πρωτεύουσες της Ευρώπης, σε μια πόλη φόβου. Εκτενή αναφορά κάνει και στην πρόσφατη δολοφονία του Μανώλη Καντάρη από μετανάστες στο κέντρο της Αθήνας.

Ολες αυτές οι επισημάνσεις για την δραματική κατάσταση στην πρωτεύουσα της Ελλάδας, διαβάζονται σήμερα τόσο από Αμερικανούς όσο και Ευρωπαίους, αφού και η Γερμανική εφημερίδα Süddeutsche Zeitung χαρακτηρίζει "ζούγκλα" την ελληνική πρωτεύουσα σε σημερινό της δημοσίευμα. Παράλληλα, η Moody's υποβαθμίζει για άλλη μια φορά τον Δήμο της Αθήνας.

Εν όψει της ελληνικής φιλοξενίας των αγώνων Special Olympics στην Αθήνα, η δυσφήμιση που γίνεται στην πόλη είναι μεγάλη και πιθανό αποτέλεσμα την ακύρωση επισκεπτών. Όταν μάλιστα το περιεχόμενο των ρεπορτάζ επιβεβαιώνεται κι από τον ίδιο τον Δήμαρχο της πόλης, η κατάσταση είναι περισσότερο ανησυχητική.

«Χάνω την πόλη μου. Κάτι πρέπει να συμβεί γρήγορα. Η Αθήνα σήμερα μοιάζει με τη Βηρυτό στη δεκαετία του 1970», είπε ο κ. Καμίνης επισημαίνοντας πως το πρόσφατο κύμα περικοπών στην αστυνομία δεν βοηθάει την κατάσταση.

Στο ρεπορτάζ δημοσιεύονται και δηλώσεις του πρόεδρου της Ενωσης Αστυνομικών κ. Μακρή που τονίζει: «Ολα αυτά που συμβαίνουν είναι αποτέλεσμα οργής, λόγω της οικονομικής κρίσης". Ο δημοσιογράφος παραθέτει και τα στοιχεία της ελληνικής αστυνομίας για τα εγκλήματα και τις ληστείες των τελευταίων μηνών.

Αθήνα, που φιλοξενεί σχεδόν το μισό πληθυσμό της χώρας της παραπαίει. Παρά το γεγονός ότι εξακολουθούν να επωφελούνται από την Ευρωπαϊκή Ένωση με διάφορες επιχορηγήσεις, η πρωτεύουσα που φιλοξένησε το 2004 τους Ολυμπιακούς Αγώνες - η άλλοτε πανέμορφη πόλη- ξεθωριάζει...." αναφέρει χαρακτηριστικά το άρθρο.

newscode.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα