Γιώργος Πατούλης,υπ. πρόεδρος ΙΣΑ: «Η ιατρική ευθύνη σε μη γιατρούς»

Σύμφωνα με το καινούριο σχέδιο του Προεδρικού Διατάγματος που προωθεί το Υπουργείο Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, επιχειρείται δια της πλαγίας οδού και με πρόσχημα την κατοχύρωση των επαγγελματικών δικαιωμάτων των βιολόγων, να δίνεται η δυνατότητα στους βιολόγους να γνωματεύουν και να αξιολογούν ιατρικές πράξεις.
Μια τέτοια μεθόδευση ελλοχεύει πολλούς κινδύνους τόσο για τη δημόσια υγεία όσο και την ασφάλεια των....
πολιτών, όσο και για μας τους βιοπαθολόγους..
Ευτυχώς που σε κάτι τέτοιους «Δούριους
Ίππους» έχει τα μάτια του και τα αυτιά του ανοιχτά ο Πατούλης. Διάβασα μια επιστολή που μας έστειλε με τίτλο: « Η ιατρική ευθύνη σε μη γιατρούς» στην οποία δηλώνει: «Ως πλειοψηφούσα παράταξη στο Δ.Σ. του Ι.Σ.Α. θέσαμε το ζήτημα του Π.Δ. στο Σύλλογο και πήραμε την απόφαση να αποσταλεί υπόμνημα του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών προς το Συμβούλιο της Επικρατείας. Στο υπόμνημα αυτό που γίνεται επί του Σχεδίου Π.Δ. Δικαίωμα πρόσβασης σε επαγγελματικές δραστηριότητες βάσει προσόντων των Πτυχιούχων των Τμημάτων Βιολογίας των Πανεπιστημίων.
Ο ΙΣΑ είναι ευθέως αντίθετος στην αναγνώριση του δικαιώματος των βιολόγων, τόσο του δημοσίου όσο και του ιδιωτικού τομέα, να προβαίνουν σε ερμηνεία και αξιολόγηση των αποτελεσμάτων αναλύσεων που πραγματοποιούνται σε βιοαναλυτικά εργαστήρια. Η ερμηνεία και η αξιολόγηση των αποτελεσμάτων τους στις περιπτώσεις ιδία των εργαστηρίων ανοσοβιολογίας, μικροβιολογίας και κυτταρικής βιολογίας συνιστά σαφώς διάγνωση και είναι αμιγώς ιατρική πράξη, την οποία δεν δικαιούνται να εκτελούν επιστήμονες που δεν κατέχουν άδεια ασκήσεως ιατρικού επαγγέλματος και επιπλέον την αντίστοιχη κατά περίπτωση ιατρική ειδικότητα».

Αυτό το τελευταίο που είπε ο κος Πατούλης.σύσσωμοι πρέπει να το στηρίξουμε.γιατί Η ΙΑΤΡΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΔΕΝ ΕΚΧΩΡΕΙΤΑΙ ΣΕ ΜΗ ΓΙΑΤΡΟΥΣ!!!

Εδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]
Keywords
Τυχαία Θέματα