Και τώρα... Ούνιξ Καζάν

23:16 25/2/2012 - Πηγή: 24wro
Επίδειξη δύναμης κόντρα στον Ηλυσιακό έκαναν οι πράσινοι...
Το πληγωμένο του γόητρο από την εντός έδρας ήττα στην Ευρωλίγκα από την Αρμάνι Μιλάνο, οδήγησε τον Παναθηναϊκό σε ένα αγωνιστικό… ξέσπασμα πάνω στον Ηλυσιακό, στο πλαίσιο της 20ης αγωνιστικής της Α1 μπάσκετ. Οι «πράσινοι» νίκησαν άνετα με σκορ 90-58 χωρίς να «ιδρώσουν» ενώ ο Ομπράντοβιτς είχε την ευκαιρία να ξεκουράσει Μπατίστ, Σάτο και Διαμαντίδη που αγωνίστηκαν ελάχιστα.

Σε καλή μέρα από την πλευρά των πρωταθλητών βρέθηκαν οι Νικ Καλάθης, Ντέιβιντ Λόγκαν και Ίαν Βουγιούκας, από τα χέρια των οποίων πέρασε το σκοράρισμα της
ομάδας του Ομπράντοβιτς στο μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης.
Από την άλλη μεριά, ο Ηλυσιακός με «μπροστάρη» τον Νάνα που σημείωσε 20 πόντους, προσπάθησαν αλλά δεν κατάφεραν τίποτα παραπάνω από το μείνουν ανταγωνιστικοί για σχεδόν 15 αγωνιστικά λεπτά.
Το ματς:
Ο γρήγορος ρυθμός ήταν το κύριο χαρακτηριστικό στο πρώτο δεκάλεπτο της αναμέτρησης του Παναθηναϊκού με τον Ηλυσιακό. Οι δύο ομάδες με κάθε ευκαιρία έψαχναν τον αιφνιδιασμό και οι «πράσινοι» με τον Λόγκαν να σημειώνει 8 μαζεμένους πόντους, έφτιαξαν σύντομα μία μίνι διαφορά κλείνοντας το πρώτο δεκάλεπτο με σκορ 22-14.
Με διάθεση να τρέξει και να ψάξει τα ελεύθερα σουτ μπήκε και στο δεύτερο δεκάλεπτο ο Παναθηναϊκός. Άνοιξε ακόμα περισσότερο την διαφορά παίρνοντας πόντους και από τον Περπέρογλου ωστόσο ο Ηλυσιακός χάρη στα εύστοχα μακρινά σουτ, έμενε μέσα στο παιχνίδι. Μάλιστα λίγο πριν το φινάλε του ημιχρόνου, πλησίασε ακόμα περισσότερο στο σκορ, κάνοντάς το 41-35 με τον Νάνα να φτάνει γρήγορα τους 10 πόντους. Στο τέλος του ημιχρόνου, το σκορ έφτασε στο 44-35.
Στο τρίτο δεκάλεπτο, ο Παναθηναϊκός έκανε αυτό που έπρεπε. Έσφιξε την άμυνά του, ειδικά στην περιφέρεια, είχε σωστές επιλογές στην επίθεση και τρέχοντας το γήπεδο όταν έπρεπε κυρίως με τον Καλάθη, ανέβασε την διαφορά στο 55-37. Από εκείνο το σημείο και μετά το ματς έγινε παράσταση για ένα ρόλο. Ο Ηλυσιακός… ξέμεινε από επιθετικές λύσεις αλλά και από… αντίσταση με την ομάδα του Ομπράντοβιτς να «καθαρίζει» την αναμέτρηση και να κάνει στο τέλος της περιόδου το σκορ 74-44.
Η τελευταία περίοδος είχε εντελώς διαδικαστικό χαρακτήρα. Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς χρησιμοποίησε για λίγα λεπτά και τους Σάτο, Διαμαντίδη και Μπατίστ αλλά ουσιαστικά το παιχνίδι δεν είχε τίποτα άλλο να… δώσει. Το τελικό 90-58 το μαρτυρούσε άλλωστε.
Τα δεκάλεπτα: 14-22, 35-44, 44-74, 58-90
Ηλυσιακός: Σπανός 5, Ματαλόν, Παπανικολόπουλος 1, Στεφάνοφ 9, Νάνα 20, Χατζής 2, Αποστολίδης 3, Τόμπσον 9, Κοχαντάρεβιτς, Κασελάκης 4, Τσιάκος 5
Παναθηναϊκός: Μάριτς 11, Περπέρογλου 9, Λόγκαν 17, Μπατίστ 2, Σάτο 3, Τσαρτσαρής 9, Διαμαντίδης 2, Βουγιούκας 11, Καλάθης 11, Σμιθ 6, Καϊμακόγλου 1, Γιασικεβίτσιους 8
Keywords
Τυχαία Θέματα