Oι θεωρίες συνομωσίας για την 11η Σεπτεμβρίου

09:30 10/9/2011 - Πηγή: 24wro
Δέκα χρόνια συμπληρώνονται αύριο, από την ημέρα που σημειώθηκαν τα συγκλονιστικά γεγονότα...
της 11ης Σεπτεμβρίου στις ΗΠΑ, που καθόρισαν πολλές εξελίξεις σε παγκόσμιο επίπεδο.

Παρά το ότι έχει περάσει μία δεκαετία, πολλά ερωτήματα για μια σειρά συμβάντων ή παραλείψεων παραμένουν αναπάντητα και όπως είναι φυσιολογικό δημιουργούν και διατηρούν συναρπαστικές θεωρίες συνομωσίας.



Ο περίεργος τρόπος κατάρρευσης των Διδύμων Πύργων, η αδυναμία αναχαίτισης των μοιραίων αεροσκαφών από τα αμερικανικά μαχητικά,
η αμφιλεγόμενη επίθεση στο Πεντάγωνο, η «ανώδυνη» πτώση του τέταρτου αεροσκάφους στην Πενσυλβάνια και η «αθόρυβη» κατάρρευση του Κτιρίου 7 του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου είναι τα σημαντικότερα που ίσως δεν αποδειχθούν ποτέ, αλλά δίνουν τροφή στο φρικτό σενάριο περί δημιουργίας «αφορμής» εκ των έσω για την προώθηση των ΗΠΑ σε Αφγανιστάν-Ιράκ (και όχι μόνο).

Οι κυριότερες θεωρίες είναι:

1. Η περίεργη -ολική- κατάρρευση των Διδύμων Πύργων

Οι Δίδυμοι Πύργοι του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου κατέρρευσαν πολύ γρήγορα, παρά το γεγονός ότι τα αεροσκάφη τους χτύπησαν σε υψηλό σημείο, με αποτέλεσμα να ξεσπάσουν πυρκαγιές που κράτησαν σύντομο χρονικό διάστημα. Οι αμερικανικές αρχές αιτιολόγησαν την ταχύτητα της κατάρρευσης, λέγοντας ότι τα αεροσκάφη χτύπησαν τις κεντρικές κολώνες των Πύργων και κατέστρεψαν και το σύστημα πυροπροστασίας. Τα καύσιμα των αεροσκαφών δημιούργησαν τη φωτιά και υψηλές θερμοκρασίες, με αποτέλεσμα να προκαλέσουν τον ήχο εκρήξεων στους χώρους. Το βάρος από τους ορόφους που κατέρρεαν δημιούργησε τεράστια πίεση στις κολώνες που στήριζαν το κτίριο συνολικά με αποτέλεσμα, να καταρρεύσει ολόκληρο.
Η θεωρία συνομωσίας κάνει λόγο για εκρήξεις που ακούστηκαν από το κάτω μέρος των κτιρίων, ακόμα και λίγο πριν από την πρόσκρουση των αεροσκαφών (ελεγχόμενη έκρηξη), ενώ ο τρόπος με τον οποίο κατέρρευσαν οι Πύργοι ήταν ακριβώς ίδιος με αυτόν που σημειώνεται, όταν κατεδαφίζεται ένα κτίριο με ελεγχόμενες εκρήξεις. Παράλληλα, έγινε λόγος και για κόψιμο, σε οριακό σημείο, των κολωνών-βάσεων. Φυσικά, δεν προέκυψαν στοιχεία για τα παραπάνω.

2. Η αμφιλεγόμενη επίθεση στο Πεντάγωνο

Πολλά ερωτηματικά προκάλεσε το γεγονός ότι ένας ερασιτέχνης πιλότος κατάφερε, 78 λεπτά μετά από την επίθεση στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου, να ρίξει ένα τεράστιο αεροσκάφος, κάνοντας μια επαγγελματική «μανούβρα», πάνω στο κτίριο της πιο ισχυρής στρατιωτικής δύναμης του κόσμου. Παράλληλα, τα ίχνη του αεροσκάφους μετά την πρόσκρουση... ακόμα αναζητούνται. Οι αρχές των ΗΠΑ ανέφεραν ότι τα συντρίμμια του αεροσκάφους μαζί με τα μαύρα κουτιά συνελέγησαν από πράκτορες του FBI. Οι σοροί του πληρώματος και των επιβατών βρέθηκαν και ταυτοποιήθηκαν μέσω τεστ DNA, ενώ μάρτυρες ανέφεραν τη σύγκρουση του αεροπλάνου.



Οι θεωρίες συνομωσίας αναφέρουν ότι στο Πεντάγωνο δεν προσέκρουσε ένα Boeing 757 αλλά ένας πύραυλος, ένα πολύ μικρό αεροσκάφος ή ένα μη επ
Keywords
Τυχαία Θέματα