Ιτούδης: «Δεν ήταν εύκολο»

16:15 9/5/2011 - Πηγή: 24wro
O Δημήτρης Ιτούδης τόνισε ότι η κατάκτηση του φάιναλ φορ δεν ήταν εύκολη υπόθεση και υπενθύμισε ότι ...
στην αρχή της σεζόν οι περισσότεροι δεν πίστευαν ότι η ομάδα θα πετύχει...

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο άμεσος συνεργάτης του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς μιλώντας στον ραδιοφωνικό «Νοva ΣΠΟΡ FM»:

Το γεγονός ότι όλοι σας θεωρούσαν φαβορί για να κατακτήσετε την κούπα φόρτωνε με άγχος τους παίκτες ή μήπως τελικά βοήθησε;

«Δεν ξέρω αν βάραινε ή όχι. Οι παίκτες πίστεψαν στις ικανότητες τους, ιδιαίτερα μετά τα πλέι
οφ και τον αποκλεισμό της Μπάρτσελόνα. Δεν ήταν εύκολο το φάιναλ φορ, ήταν τέσσερις ομάδες που διεκδικούσαν τον τίτλο με τους ίδιους όρους. Η πορεία μας για τον τίτλο δεν ήταν καθόλου εύκολη. Υπενθυμίζω ότι στην αρχή δεν μας έδιναν πολλές ελπίδες να προχωρήσουμε. Οι παίκτες μας όμως είναι υψηλού επιπέδου και την κατάλληλη στιγμή έδειξαν συγκέντρωση και πίστη, αυτό τους κάνει να ξεχωρίζουν άλλωστε».

Ποιο είναι το κίνητρο μετά από την κατάκτηση τόσων τίτλων;

«Το να αγωνίζεσαι σε ένα τεράστιο σύλλογο όπως ο Παναθηναϊκός. Από την στιγμή που φοράς την φανέλα έχεις τεράστιες υποχρεώσεις και οι προσδοκίες είναι πολύ μεγάλες. Είναι χρέος να δίνεις κάθε μέρα τον καλύτερο εαυτό σου και οι αθλητές δουλεύουν κάθε μέρα πολύ σκληρά. Τίποτα δεν είναι τυχαίο».

Ποια είναι τα χαρακτηριστικά που κάνουν τον Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς να ξεχωρίζει;

«Θα χρειαστεί αρκετή ώρα για να σας απαριθμήσω όλα αυτά τα στοιχεία... Ένα παράδειγμα που μπορώ να σας πω είναι ότι είναι ένας τόσο επιτυχημένος επαγγελματίας κι όμως ακόμα έχει «φλόγα» να αναδείξει νέους αθλητές και να κατακτήσει τίτλους. Έχει όρεξη για δουλειά. Μετά έχει πλέον εμπειρία για να αντιμετωπίσει κάθε αντιξοότητα και ξέρει πολύ καλά ότι το μπάσκετ είναι ομαδικό άθλημα. Αν και εκείνος παίρνει τις τελικές αποφάσεις σέβεται απόλυτα και ακούει τις απόψεις των άλλων. Τέλος έχει ιδιαίτερη σχέση με τον κόσμο της ομάδας. Δεν είναι λίγο ότι χθες στις 3.00 το βράδυ, 3000 κόσμος μας περίμενε στο αεροδρόμιο. Βέβαια σε αυτό βοηθούν πολύ και οι πρόεδροι που φροντίζουν πάντα να διατηρούν την ομάδα σε υψηλό επίπεδο»

Ο Παύλος Γιαννακόπουλος άφησε με σημερινές (9/5) δηλώσεις του ανοιχτό το ενδεχόμενο να αποχωρήσει από την ομάδα …

«Δεν άκουσα καμία δήλωση και είναι πιο ουσιαστικό να το συζητήσω πρώτα μαζί τους πριν πω το οτιδήποτε»

Ο Δημήτρης Διαμαντίδης αμέσως μετά την κατάκτηση του ευρωπαϊκού δήλωσε ότι δεν υπάρχει χρόνος για πανηγυρισμούς αφού η ομάδα κοιτάει τώρα τον τελικό Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό…

« Είναι η καθημερινότητα μας αυτή. Είναι προτέρημα για μας που συνεργαζόμαστε με τον Διαμαντίδη . Είναι ένα υγιές αθλητικό πρότυπο. Πρέπει να επιστρέψουμε άμεσα, αυτό είναι η αλήθεια γιατί έχουμε μπροστά μας πολλά δύσκολα παιχνίδια»

onsports.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα