Ισπανία: Αυτό είναι κλάσικο!

10:25 9/4/2011 - Πηγή: 24wro
«Φωτιά» στην κορυφή της ισπανικής ACB σήμεα το βράδυ...
αφού η Ρεάλ Μαδρίτης υποδέχεται την Μπαρτσελόνα, σε ένα από τα πιο συναρπαστικά «κλάσικο» της τελευταίας δεκαετίας, για πολλούς και διάφορους λόγους…


Ένας από αυτούς εντοπίζεται στο γεγονός πως αν η «βασίλισσα» επικρατήσει της μισητής αντιπάλου, θα την πιάσει στην κορυφή της λίγκας, ενώ με ενδιαφέρον περιμένουμε να διαπιστώσουμε τα επίπεδα ψυχολογίας των «μπλαουγκράνα» μετά τον αποκλεισμό τους από την Ευρωλίγκα, αλλά και την εντός έδρας ήττα από τη Μπιλμπάο, την ώρα που οι
γηπεδούχοι της Ρεάλ, προέρχονται από την πρόκριση στο «Final Four» της Βαρκελώνης, επικρατώντας της Βαλένθια του Πέσιτς στον πέμπτο αγώνα της μεταξύ τους προημιτελικής σειράς.


ΡΕΑΛ – ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

Ρεάλ: Η ψυχολογία στο ζενίθ για τους παίκτες του Μολίν, οι οποίοι προέρχονται από την πρόκριση στο «Final Four» της Βαρκελώνης επικρατώντας της Βαλένθια στον πέμπτο αγώνα της σειράς με 66-58. Το εξαιρετικό κλίμα ενισχύουν ακόμα περισσότερο οι πέντε νίκες στις τελευταίες έξι αγωνιστικές στην ACB, που έχουν φέρει τους Μαδριλένους σε απόσταση βολής από την κορυφή και τη «Μπάρτσα». Τελευταία νίκη της, η εκτός έδρας κόντρα στην εκ των ουραγών Γρανάδα με 65-73, με κορυφαίο τον Αργεντινό Πριχιόνι, ο οποίος σημείωσε 15 πόντους. Θέλει ρεβάνς για την ήττα στο ματς του πρώτου γύρου στο «Παλαού Μπλαουγκράνα» με 95-75, αλλά και για την ήττα στον τελικό του φετινού κυπέλλου στη Μαδρίτη. Μοναδικός απόντας για τους γηπεδούχους, ο πόιντ γκαρντ Σέρχιο Ροντρίγκεθ.

Μπαρτσελόνα: Κάποιος τη «μούντζωσε» μετά την κατάκτηση του κυπέλλου, αφού ήρθε ο αποκλεισμός από τον Παναθηναϊκό στην Ευρωλίγκα, ενώ η Ρεάλ απειλεί να της στερήσει και τον δεύτερο από τους τρεις φετινούς στόχους. Ο Πασκουάλ και οι παίκτες του διανύουν περίοδο κρίσης, όπως αποδείχθηκε και στην εντός έδρας αναμέτρηση με τη Μπιλμπαό του Κατσικάρη, από την οποία ηττήθηκαν στην παράταση με 78-83. Το +20 από την αναμέτρηση του πρώτου γύρου βέβαια δίνει ψυχολογικό χάντικαπ στην «Μπάρτσα», αφού ακόμα και αν χάσει με διαφορά 19 πόντων, υπερτερεί της «βασίλισσας» στην ισοβαθμία. Πονοκέφαλος στο στρατόπεδο των Καταλανών από την πιθανή απουσία του Χουάν Κάρλος Ναβάρο ο οποίος είναι αμφίβολος, εκτός πάντα οι μακροχρόνια απόντες Μπαζίλε και Μάικλ.



ΒΑΓΙΑΔΟΛΙΔ – ΓΡΑΝΑΔΑ

Βαγιαδολίδ: Οι δύο συνεχόμενες ήττες από Μάλαγα (εντός) και Γκραν Κανάρια (εκτός), την έχουν αναγκάσει να υποχωρήσει στην έβδομη θέση της ACB και πλέον η συμμετοχή στα πλέι οφ δεν θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη. «Ανεπαρκής» στα Κανάρια Νησιά η ομάδα του Φίζακ, η οποία βρέθηκε να χάνει με 22 πόντους διαφορά στο ημίχρονο και όταν προσπάθησε να αντιδράσει ήταν αργά, με το ματς να ολοκληρώνεται στο 85-73. Μοναδικός διασωθείς από το «ναυάγιο», ο Αμερικανός φόργουορντ Σλότερ, ο οποίος σημείωσε 16 πόντους. Ακόμα και με το δεδομένο ντεφορμάρισμα ωστόσο, αναμένεται να πάρει τη νίκη κόντρα στην αδύναμη και με το «ένα πόδι» στη LEB Oro Γρανάδα.
Keywords
Τυχαία Θέματα