Ήρθε η ώρα του Σίλβιο! Στο εδώλιο από σήμερα...

07:50 6/4/2011 - Πηγή: 24wro
Όλα είναι έτοιμα για την πολύκροτη δίκη του Ιταλού πρωθυπουργού για την υπόθεση...
“Ρούμπιγκεϊτ” που αρχίζει σήμερα στην Ιταλία.

Άγνωστο ακόμη αν θα εμφανιστεί στο δικαστήριο ο Καβαλιέρε. Απαγόρευσαν και τις κάμερες στην δίκη εκτός από την κρατική τηλεόραση.

Με τις κατηγορίες της συνδρομής σε εκπόρνευση ανηλίκου και κατάχρησης εξουσίας αρχίζει σήμερα η πολύκροτη δίκη του ιταλού πρωθυπουργού Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

Η δίκη αφορά την υπόθεση «Ρούμπιγκεϊτ», δηλαδή των σχέσεων του ιταλού πρωθυπουργού με την ανήλικη χορεύτρια μαροκινής καταγωγής, Ρούμπι.

Σύμφωνα
με δημοσιεύματα ο ίδιος δεν θα είναι παρών κατά την έναρξη της δίκης, αλλά αυτό δεν πρόκειται να τον γλιτώσει από την μεγάλη πολιτική πίεση, καθώς τρεις διαδηλώσεις έχουν προγραμματιστεί στη Ρώμη από την αντιπολίτευση για τη σημερινή «Ημέρα της Δημοκρατίας», όπως την αποκαλούν.

Στόχος είναι να ανακοπούν οι προσπάθειες του Μπερλουσκόνι να περιορίσει την δικαιοδοσία της Δικαιοσύνης με το αμφιλεγόμενο νομοσχέδιο για την μεταρρύθμισή της.

Όμως αυτό που φοβόταν ο Καβαλιέρε συνέβη. Δεκάδες ειδησεογραφικοί ιστότοποι στην Ιταλία δηµοσιεύουν εδώ και βδομάδες φωτογραφίες από τα ροζ πάρτι του ιταλού πρωθυπουργού στη βίλα του στο Μιλάνο.

Ο χορός των δηµοσιεύσεων άρχισε από την ηλεκτρονική έκδοση της εφηµερίδας «Λ’ Ουνιτά». Σύµφωνα µε την ιστορική εφηµερίδα του Ιταλικού Κοµµουνιστικού Κόµµατος, οι οκτώ φωτογραφίες τραβήχτηκαν µε τα κινητά των νεαρών γυναικών που συµµετείχαν στα πάρτι του Μπερλουσκόνι – οι περισσότερες από αυτές µε το αζηµίωτο.

Η «Ουνιτά» αναφέρει στην ιστοσελίδα της ότι οι φωτογραφίες αποτελούν µέρος του υλικού της δικογραφίας των εισαγγελέων του Μιλάνου. Με βάση αυτή τη δικογραφία, απαγγέλθηκαν κατηγορίες για εκµετάλλευση εκπόρνευσης ανηλίκου και κατάχρηση εξουσίας στον Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

Οι εισαγγελείς διευκρινίζουν ότι συµπεριέλαβαν τις φωτογραφίες στη δικογραφία επειδή τεκµηριώνουν «δεδοµένα που σχετίζονται µε τους σκοπούς της έρευνας». «Τεκµηριώνουν ότι εκείνες οι βραδιές δεν ήταν “φυσιολογικότατες συναντήσεις ανάµεσα σε φίλους”, όπως υποστηρίζει ο πρωθυπουργός, ούτε “συναθροίσεις για φαγητό”, όπως επαναλαµβάνουν εν χορώ τα κορίτσια στις καταθέσεις τους. Και αποδεικνύουν ότι οι αγαθοεργίες του πρωθυπουργού (“είµαι σαν την Καριτάς”) ήταν η αποζηµίωση για σεξουαλικές συνευρέσεις», γράφει από την πλευρά της η εφηµερίδα.

Την ίδια ώρα όμως αντιδράσεις έχει προκαλέσει η απόφαση της Εισαγγελίας να απαγορεύσει την είσοδο σε κάμερες στην αίθουσα του δικαστηρίου. Μόνο η κρατική τηλεόραση RAI θα δικαιούται να μπει στην αίθουσα και να δείξει πλάνα από την δική ενώ ακόμη δεν έχει γίνει γνωστό αν θα επιτραπεί και η ζωντανή κάλυψη της δικής.
Keywords
Τυχαία Θέματα