Ι.Ματσούκας: Ορόσημο η παρουσία του J. Watson στο Πανεπιστήμιο Πατρών

18:40 5/5/2011 - Πηγή: 24wro
Δηλώσεις για το συνέδριο ιατρικής Χημείας που διεξήχθη στο Πανεπιστήμιο Πατρών...
έκανε ο καθηγητής Χημείας, κος Ιωάννης Ματσούκας, ο οποίος είναι διευθυντής του Μεταπτυχιακού προγράμματος «Ιατρική Χημεία» που διοργάνωσε το συνέδριο.
Ο κύριος Ματσούκας, αναφορικά με την επίσκεψη του James D. Watson, ο οποίος τιμήθηκε το 1962 με Nobel
Ιατρικής και Φυσιολογίας για την Ανακάλυψη της Διπλής Έλικας του DNA, τόνισε: «Η παρουσία και ιστορική ομιλία του James Watson στο Πανεπιστήμιο Πατρών αποτελεί ένα ορόσημο για το Πανεπιστήμιο μας και το Ελληνικό Δημόσιο Πανεπιστήμιο.
Ο James Watson, ένας γίγαντας της επιστήμης στο πάνθεον των κορυφαίων ερευνητών όλων των εποχών, μας έκανε να αισθανθούμε ένα δέος και μια μεγίστη τιμή. Ο ερευνητής που δάμασε το DNA ρίχνοντας φως στο μεγαλύτερο μυστικό της ζωής αλλά και άνθρωπος Watson που αγωνίστηκε με το κύρος του ως Καθηγητής στο Harvard για τον παγκόσμιο αφοπλισμό και τη διεθνή ειρήνη, μας έκανε να νιώθουμε σύντομα πολύ όμορφα μαζί του με την απλότητα και την αμεσότητα του.
Στο Πανεπιστήμιο Πατρών, την περίοδο του Συνεδρίου, ζήσαμε ιστορικές στιγμές με την πρωτοφανή συμμετοχή, από όλη την Ελλάδα, και τον ενθουσιασμό της Πανεπιστημιακής Κοινότητας και των φοιτητών ιδιαιτέρως να τον γνωρίσουν από κοντά. Η ομιλία του με λεπτομέρειες για την μεγάλη ανακάλυψη της Διπλής Έλικας ήταν συγκλονιστική. Ο απόηχός της θα μας συνοδεύει για πολλά χρόνια. Σαν Πανεπιστήμιο και σαν Πόλη είμαστε πλουσιότεροι.
Μετά την κοσμογονική ανακάλυψη του το 1953, έχουμε εισέλθει πλέον σε μία νέα εποχή και σε μία περίοδο συναρπαστικών επιστημονικών ανακαλύψεων, απόρροια της κοσμογονικής ανακάλυψης των Watson και Crick, που θα κάνουν την ζωή μας καλύτερη».

newsbomb
Keywords
Τυχαία Θέματα