Η Βρετανία αποσύρει στρατιωτικούς συμβούλους από το Πακιστάν

13:55 27/6/2011 - Πηγή: 24wro
Ανησυχίες από το Ισλαμαμπάντ για την ασφάλεια στη χώρα...
Στην απόσυρση τουλάχιστον 18 στρατιωτικών συμβούλων από το Πακιστάν προχώρησε η Βρετανία, μετά από αίτημα του Ισλαμαμπάντ σύμφωνα με το οποίο υπάρχει ανησυχία για την ασφάλεια της χώρας.

Η εξέλιξη αυτή μοιάζει να εντάσσεται στην ένταση που καταγράφεται στις σχέσεις του Ισλαμαμπάντ με τις δυτικές χώρες μετά την επιχείρηση του Μαΐου στην οποία σκοτώθηκε
ο ηγέτης της Αλ Κάιντα Οσάμα μπιν Λάντεν.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Guardian, το βρετανικό υπουργείο Άμυνας επιβεβαίωσε πως αποσύρει 18 στρατιωτικούς συμβούλους που συνέβαλαν στην εκπαίδευση μιας παραστρατιωτικής δύναμης, των Frontier Corps (Συνοριοφρουρά), στο πλαίσιο των προσπαθειών αντιμετώπισης της τρομοκρατίας.

Η κυβέρνηση στο Ισλαμαμπάντ προσπαθεί να επιδείξει ότι είναι ανεξάρτητη από τις δυτικές χώρες-συμμάχους της και μείωσε δραστικά τον αριθμό των στρατιωτικών εκπαιδευτών από τις ΗΠΑ, σε περίπου 50 από 120, σύμφωνα με πακιστανούς και αμερικανούς αξιωματούχους.

Η Guardian αναφέρει ότι οι εκπαιδευτές βρίσκονταν σε βάση κοντά στην Κουέτα, στο Μπαλουτσιστάν, η οποία χρηματοδοτείται από το Λονδίνο, μαζί με έξι αμερικανούς συμβούλους, κι εκπαίδευαν τους πακιστανούς νεοσύλλεκτους ανά ομάδες των 360 επί 12 εβδομάδες κάθε φορά.
Keywords
Τυχαία Θέματα