Η σπασμένη τρόικα και οι συζητήσεις στο παρασκήνιο για νέα παράταση

10:05 4/4/2011 - Πηγή: 24wro
Τελικώς, "σπασμένη" στα δύο αναμένεται αυτή τη φορά η αποστολή της τρόικας των ελεγκτών...
στην Αθήνα. Σήμερα, στο αεροδρόμιο "Ελευθέριος Βενιζέλος" στα Σπάτα, προσγειώνεται το αεροπλάνο που μεταφέρει από τις Βρυξέλλες, το πρώτο κλιμάκιο, αυτό των κατώτερων στελεχών, που συνήθως κάνουν τη βρώμικη δουλειά.

Μαζεύουν δηλαδή τα απαραίτητα στοιχεία, τα οποία κατόπιν προωθούν σε Eurostat,
ΕΚΤ και ΔΝΤ, προκειμένου να αξιολογηθούν και να συγκριθούν με τα αμέσως προηγούμενα. Αύριο ή την Πέμπτη, στο "Ελευθέριος Βενιζέλος" θα προσγειωθεί το αεροπλάνο το οποίο θα μεταφέρει τους επικεφαλείς της τρόικας.

Προς τί αυτός ο διαχωρισμός; Αν τελικώς η τρόικα έλθει την Πέμπτη θα είναι ένας εύσχημος τρόπος για να κερδηθούν μερικά επιπλέον 24ωρα, προκειμένου η ελληνική πλευρά να εμφανιστεί όσο το δυνατόν πιο προετοιμασμένη στις κρίσιμες συναντήσεις που θα ακολουθήσουν.

Κι αυτό γιατί, το υπουργείο Οικονομικών θα πρέπει να παραδώσει στους "τροικανούς" και τις δύο λίστες, τελικώς, που η ελληνική πλευρά είχε υποσχεθεί στη Σύνοδο Κορυφής της 25ης Μαρτίου. Δηλαδή κι αυτή με τα προς αξιοποίηση ακίνητα και εκείνη με τις προς πώληση επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας (ΔΕΚΟ) του δημοσίου. Το πρόβλημα έγκειται στο γεγονός ότι το οικονομικό επιτελείο πολύ δύσκολα θα προλάβει να είναι έτοιμο για να ανταπεξέλθει σε αυτές τις υποχρεώσεις.

Γι αυτό και στο παρασκήνιο έχει ξεκινήσει μιας μορφής διαπραγμάτευση, για να εξασφαλισθεί ατύπως μια μικρή παράταση, χωρίς σοβαρές επιπτώσεις. Οι συζητήσεις, μέσω των σχετικών καναλιών, βρίσκονται τώρα σε αυτό ακριβώς το σημείο, αλλά το αποτέλεσμα δεν μπορεί κανείς να το προδικάσει.

newscode.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα