ΑΕΚ: Στο… κυνήγι του επενδυτή

09:35 4/4/2011 - Πηγή: 24wro
Αν επρόκειτο για κρυμμένο θησαυρό, το πιθανότερο είναι πως μετά από τόσα χρόνια...
αναζήτησης, θα είχε βρεθεί. Δυστυχώς για την ΑΕΚ, η εύρεση ενός αξιόπιστου ηγέτη-επενδυτή έχει μετατραπεί σε μια αδιέξοδη υπόθεση.

Όλα αυτά τα χρόνια βέβαια, έχουν εμφανιστεί ουκ ολίγα υποψήφια «αφεντικά» της ΠΑΕ. Οι περισσότεροι εκ των οποίων βρήκαν την ΑΕΚ ως μια καλή ευκαιρία για να κάνουν γνωστό το όνομά τους, πέρα από το στενό… οικογενειακό τους περιβάλλον.

Ο τελευταίος
από αυτούς είναι ο Τάκης Χαντζής, τον οποίον δημοσιεύματα ήθελαν να επενδύει στην ΑΕΚ με στόχο να ηγηθεί του συλλόγου. Με τον ίδιο να διαψεύδει τα εν λόγω σενάρια, δεδομένων και των «ερυθρόλευκων» αισθημάτων του.

Το Onsports κάνει μια σύντομη ανάδρομή, σε κάποιους από τους –πολλούς είναι η αλήθεια- υποψήφιους «σωτήρες» της ΑΕΚ, οι οποίοι δεν εμφανίστηκαν ποτέ.

Σκλαβενίτης και Αντωνόπουλος

Το καλοκαίρι του 2001 η ΑΕΚ αναζητούσε εναγωνίως την διάδοχη κατάσταση της ENIC, που βαρέθηκε να σκορπά λεφτά σε ένα βαρέλι δίχως… πάτο. Ξάφνου έκανε την εμφάνισή του, ο Έλληνας επιχειρηματίας από το Μεξικό, Άλεξ Σκλαβενίτης. Τελικά, η υπόθεση του 44χρονου Λευκαδίτη μετετράπη σε… κάζο ολκής, αφού ο εν λόγω «ναυτιλιακός παράγοντας» μόνο σοβαρός επιχειρηματίας δεν αποδείχθηκε.
Σχεδόν την ίδια περίοδο, παρουσιάστηκε και ο Φίλων Αντωνόπουλος. Ιδιοκτήτης ομίλου μεταφορικών εταιριών, o Αντωνόπουλος αποτέλεσε τη «βιτρίνα» του Μάκη Ψωμιάδη. Εμφανίστηκε ως «ξάδερφος» του γνωστού επιχειρηματία, και παρουσιάστηκε μετά… βαΐων και κλάδων στη συνέντευξη Τύπου, αλλά λίγο αργότερα εξαφανίστηκε αφήνοντας την ομάδα στον «Big Mac».

Πετσάλης και… εγγράφως

Ο Γιώργος Πετσάλης, αποκαλούμενος και ως «βασιλιάς της πέστροφας» εξαιτίας της ενασχόλησής του με το χώρο της αλιείας, αποτέλεσε τον μοναδικό επιχειρηματία, που κατάθεσε έγγραφη προσφορά για την αγορά του πακέτου μετοχών της ΑΕΚ, όταν αυτή βρισκόταν στην ιδιοκτησία της NetMed. Ωστόσο, οι όροι που έθεσε για την υπογραφή του συμφωνητικού, μάλλον απέτρεψαν την ολοκλήρωση της συμφωνίας.

Μισή… ντουζίνα «σωτήρες»

Την ίδια περίοδο, στο προσκήνιο των διοικητικών αλλαγών της ΑΕΚ, βρέθηκαν αρκετοί επιχειρηματίες. Από άλλους το ενδιαφέρον ήταν υπαρκτό και άλλοι διεκδίκησαν τα δικά τους… λεπτά δημοσιότητας. Μιχάλης Σπανός, Αθανάσιος Αθανασούλης, Θωμάς Λιακουνάκος, Σταύρος Παπαπαδόπουλος και Ευάγγελος Μητιληναίος, έδειξαν ένα προσωρινό (πραγματικό ή μη) ενδιαφέρον, αλλά με κανέναν δεν προχώρησε.

Η μετά Ντέμη εποχή

Από το 2004 ως το 2008, την περίοδο που στο… τιμόνι της ΑΕΚ βρέθηκε ο Ντέμης Νικολαΐδης, επήλθε η διοικητική ηρεμία. Με την αποχώρησή του ωστόσο, ξεκίνησε εκ νέου το «σαφάρι» αναζήτησης επενδυτή.
Το καλοκαίρι του 2009, σενάρια φέρνουν τον Βλαδίμηρο Λιανίτη ως ενδιαφερόμενο επενδυτή. Ο επιχειρηματίας από την Κύπρο, με έδρα τη Ζυρίχη, θα κάλυπτε μεγάλο μέρος της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου (9 εκατ. ευρώ) για να πάρει το
Keywords
Τυχαία Θέματα