Η Μέρκελ πιέζει με το γάντι τη Γαλλία

09:04 16/11/2012 - Πηγή: 24wro
Η Καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ δήλωσε την Πέμπτη στο Βερολίνο ότι επιθυμεί...
μια «ισχυρή Γαλλία» και την επιτυχία των μεταρρυθμίσεων τις οποίες προωθεί η γαλλική κυβέρνηση για τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της χώρας.

«Θέλουμε μια ισχυρή Γαλλία, όπως και η Γαλλία θέλει μια ισχυρή Γερμανία», δήλωσε σε κοινή συνέντευξη
Τύπου με τον Γάλλο πρωθυπουργό, Ζαν-Μαρκ Ερό, τον οποίο δέχτηκε για πρώτη φορά στο Βερολίνο.

«Ευχόμαστε μεγάλη επιτυχία στα μέτρα που έχουν εφαρμοστεί στη Γαλλία», πρόσθεσε. Ωστόσο, αρνήθηκε να κρίνει τη δράση της γαλλικής κυβέρνησης, όπως της το ζήτησε ένας δημοσιογράφος.

«Δεν θα πρέπει να περιμένετε να σχολιάσω» την πολιτική της γαλλικής κυβέρνησης, δήλωσε, υπογραμμίζοντας ότι ο καθένας «παρατηρεί φυσικά αυτά που συμβαίνουν σε κάθε χώρα».
«Εργαζόμαστε μαζί για τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της Ευρώπης», τόνισε.

Στο μεταξύ, ο Ζαν-Μαρκ Ερό σε συνέντευξη του στο γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο i-Tele υποστήριξε ότι η Καγκελάριος Μέρκελ είναι «πεπεισμένη» ότι η Γαλλία έχει δεσμευτεί σε ένα σχέδιο για την ανάκαμψη της οικονομίας της.

«Η Γερμανίδα καγκελάριος είναι πεπεισμένη ότι η γαλλική κυβέρνηση έχει δεσμευτεί σε ένα σχέδιο ανάκαμψης της οικονομίας μας για να καταστήσει τη Γαλλία, μια ισχυρή Γαλλία», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

«Όπως είπε και η Ανγκελα Μέρκελ, η Ευρώπη χρειάζεται μια ισχυρή Γαλλία», πρόσθεσε. Ο Ζαν Μαρκ Ερό διαβεβαίωσε εξάλλου ότι δεν έχει «καμία αμφιβολία» ότι η γερμανική κυβέρνηση δεν διαδίδει «τη φημολογία του Τύπου» σύμφωνα με την οποία υπάρχει ανησυχία στη Γερμανία σχετικά με τις οικονομικές προοπτικές της Γαλλίας. «Εμείς δεν πρέπει να ερμηνεύουμε υπερβολικά στη Γαλλία αυτά που γράφονται σε ορισμένες εφημερίδες, και όχι σε όλο το γερμανικό Τύπο», σημείωσε.
tsantiri.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα