Η ελληνική ανεργία στην …τουρκική ΤV!

18:42 8/4/2012 - Πηγή: 24wro
Στο θέμα της ανεργίας που πλήτει αλλά και φοβίζει τους Έλληνες...
κάνει φόκους σήμερα η Τουρκική TV και παρουσιάζει το σχετικό κομμάτι δημοσκόπησης.

Στη δημοσκόπηση αυτή της εταιρίας Alco – τη δημοσιεύει το περιοδικό Crash - συμμετείχαν 1.200 Έλληνες. Το 42% των ανθρώπων λέει ότι η ανεργία είναι ο μεγαλύτερος φόβος για το μέλλον.
Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση,
το 26% των Ελλήνων ανησυχούν για την ανεπάρκεια των πολιτικών, το 15% για την διαφθορά, το 11% για την εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας ενώ το 5% ανησυχούν για τις επιδιώξεις των ξένων.

Το 44% των συμμετεχόντων στη δημοσκόπηση εκτιμούν ότι δεν υπήρχαν περιθώρια διαπραγμάτευσης του μνημονίου. Στο πλαίσιο αυτό προβλέπεται ότι το νέο μνημόνιο που περιέχει αυστηρά μέτρα λιτότητας θα είναι το ισχυρότερο κριτήριο για την επιλογή του ελληνικού λαού στις επόμενες εκλογές.
Το 45% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι το πιο ισχυρό κριτήριο για την επιλογή που θα κάνει στις εκλογές είναι η ανάγκη να παραμείνουν στο ευρώ, έναντι του 41% που σημειώνει πως το βασικό κριτήριο της επιλογής του θα είναι η διαμαρτυρία για το μνημόνιο και τα κόμματα που το ψήφισαν.
Η δημοσκόπηση, που μεταδώθηκε εκτενώς από την ΤRT, δείχνει πως Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ που υποστηρίζουν το μνημόνιο, θα συγκεντρώσουν συνολικά το 41,5% των ψήφων.

prionokordela.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα