Η αβάσταχτη ελαφρότητα...της αρπαχτής

08:22 3/8/2012 - Πηγή: 24wro
Συναυλίες, περιοδείες, guest εμφανίσεις ή επί το λαϊκότερο «αρπαχτές». Ένα είδος που κάθε...
καλοκαίρι ανθεί. Τραγουδιστές και τραγουδίστριες πάσης φύσεως, θέσεως, κατηγορίας αλλά και ποιότητας εδώ και χρόνια τους καλοκαιρινούς μήνες ξεχύνονταν στην επαρχία ενίοτε και στο εξωτερικό προκειμένου να βγάλουν τα λεγόμενα «εξτραδάκια» που πολλές φορές ξεπερνούσαν και τα εισοδήματα μιας ολόκληρης χειμερινής σεζόν. Το πάλαι ποτέ δεν ήταν λίγοι οι καλλιτέχνες που περιόδευαν ακόμα και στο εξωτερικό αφού πρώτα είχαν περάσει
από κάθε λιμάνι, πόλη κωμόπολη, χωριό και ραχούλα της ελληνικής υπαίθρου.

Οι καιροί όμως είναι δύσκολοι, ακόμα και για τους πρίγκιπες και τις πριγκίπισσες της νύχτας. Έτσι οι συναυλιακοί χώροι, τα γήπεδα ακόμα και τα νυχτερινά κέντρα μετακόμισαν στα beach bar. Και έτσι φέτος βλέπουμε την afan gateau - ή περίπου - της σύγχρονης μουσικής σκηνής να ρίχνει κάτι πρόχειρο πάνω της και να παρουσιάζει τα τραγούδια της εν μέσω ενός αλαλάζοντος ημίγυμνου και… λαδωμένου πλήθους που μετά από την έκθεση του στον ήλιο τουλάχιστον επί οκταώρου χορεύει με τον ίδιο ρυθμό και τις πανομοιότυπες κινήσεις το hip hop αλλά και το «Γιάννη μου το μαντίλι σου...». Τα play back γίνεται ο καλύτερος φίλος του καλλιτέχνη που ιδρωμένος χοροπηδά πάνω σε μια σκηνή από καφάσια ενώ μπροστά του τα mojitos «παλεύουν» με τις μαργαρίτες.

Και ενώ τις χρυσές εποχές το πλήθος έραινε μα λουλούδια, τους καλλιτέχνες που έκαναν περιοδείες ή συναυλίες, η οικονομική κατάσταση έχει κάνει τα πράγματα... πλαστικά. Πρόσφατο παράδειγμα η περίπτωση της Ελένης Φουρέιρα που δέχθηκε στην πίστα beach bar που τραγουδούσε ένα ζευγάρι πλαστικές σαγιονάρες. Και μπορεί η αοιδός να εκνευρίστηκε από την εκδήλωση λατρείας και θαυμασμού του θαμώνα, θα πρέπει όμως να σκεφτεί ωριμότερα και να συνειδητοποιήσει ότι ο άνθρωπος δεν μπορούσε να αγοράσει λουλούδια και έτσι αρκέστηκε στις πολύτιμες σαγιονάρες του. Οι εποχές είναι δύσκολες οπότε πάσα προσφορά δεκτή. Ακόμα κι αν πρόκειται για πλαστική σαγιονάρα.

real.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα