Η απελπισία έριξε στο κενό μάνα και γιο

15:03 25/5/2012 - Πηγή: 24wro


Μια πρωτόγνωρη οικογενειακή τραγωδία συγκλονίζει ολόκληρο το πανελλήνιο...
Μητέρα και γιος που αντιμετώπιζαν σοβαρά προβλήματα υγείας και βρίσκονταν σε οικονομικό αδιέξοδο, βρήκαν φρικτό τέλος πέφτοντας στο κενό από την ταράτσα του σπιτιού τους.

Λίγες ώρες νωρίτερα ο αυτόχειρας είχε προϊδεάσει για το απονενοημένο διάβημα, δημοσιεύοντας κείμενο-κραυγή απόγνωσης σε γνωστή ιστοσελίδα.

Το νέο αιματηρό περιστατικό, που διαδραματίστηκε σε μια από τις πιο φτωχικές γειτονιές στο κέντρο της Αθήνας, έρχεται
να προστεθεί στην «επιδημία» αυτοκτονιών που σαρώνει εδώ και αρκετούς μήνες ολόκληρη τη χώρα, με δεκάδες συνανθρώπους μας να βάζουν τέλος στη ζωή τους εξαιτίας του οικονομικού και του επαγγελματικού τους αδιεξόδου στην Ελλάδα της κρίσης. Μάλιστα, έγινε μόλις 24 ώρες μετά την αυτοκτονία 60χρονου σε πάρκο του Περιστερίου, ο οποίος έθεσε τέλος στη ζωή του κόβοντας τις φλέβες του.

Η διπλή αυτοκτονία σημειώθηκε χθες το πρωί στη συμβολή των οδών Ακομινάτου και Παλαιολόγου, στο Μεταξουργείο. Εκεί, στον πρώτο όροφο μιας γωνιακής πολυκατοικίας, ζούσαν εδώ και πολλά χρόνια ο 60χρονος μουσικός και η 90χρονη μητέρα του. Στο μικρό παρκάκι που βρίσκεται δίπλα στην παλιά οικοδομή έμελλε να αφήσουν την τελευταία τους πνοή.

Ηταν λίγο μετά τις 8.00 το πρωί όταν οι κάτοικοι της περιοχής άκουσαν δύο δυνατούς διαδοχικούς γδούπους. Οταν πλησίασαν να δουν τι συμβαίνει, είδαν έντρομοι την ηλικιωμένη γυναίκα και τον γιο της να κείτονται νεκροί, φέροντας συντριπτικά τραύματα από πτώση. Σύμφωνα με μαρτυρίες, τα άψυχο σώμα της μητέρας βρισκόταν μέσα στο παρκάκι, ενώ εκείνο του γιου της λίγο πιο πέρα, στον διάδρομο ανάμεσα στο πάρκο και την πολυκατοικία.

Λίγη ώρα νωρίτερα ο 60χρονος άνδρας και η μητέρα του είχαν ανέβει στην ταράτσα της οικοδομής όπου βρίσκετται το διαμέρισμα τους. Εκεί γράφτηκε η τελευταία πράξη του δράματος που ζούσαν τα τελευταία χρόνια οι δυο τους. Πρώτη βρέθηκε στο κενό η 90χρονη γυναίκα και λίγα λεπτά μετά ακολούθησε ο γιος της. Η πρόσκρουση στο έδαφος μετά την πτώση από την κορυφή της εξαώροφης πολυκατοικίας ήταν σφοδρότατη και ο θάνατός τους υπήρξε ακαριαίος.

Οπως ήταν φυσικό, η διπλή αυτοκτονία συγκλόνισε τη γειτονιά, που μόνο καλά λόγια είχαν να πουν όλοι για τη μάνα και τον γιο. Σύμφωνα με τους κατοίκους, ο 60χρονος μουσικός δεν είχε «προειδοποιήσει» ότι θα μπορούσε να προβεί σε μια τέτοια κίνηση απελπισίας, παρά τα προβλήματά του. Ομως ο ίδιος είχε εκθέσει με τον πιο δραματικό τρόπο το ολοκληρωτικό αδιέξοδο που βίωνε σε «σημείωμα» που είχε αφήσει άφησε το προηγούμενο βράδυ στο Internet. Εκεί έλεγε ότι τόσο ο ίδιος όσο και η μητέρα του έπασχαν από σοβαρά προβλήματα υγείας και ότι δεν έχουν πλέον λεφτά ούτε για να φάνε.
«ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΚΑΛΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΑ»
Οι κάτοικοι της περιοχής δηλώνουν ότι έβλεπαν πάντα τη μητέρα συνεχώς μαζί με τον γιο της, ο οποίος τη φρόντιζε καθώς εκείνη έπασχε από Αλτσχάιμερ και άλλα προβλήματα υγεί
Keywords
Τυχαία Θέματα