Η ακτινογραφία του νέου Ολυμπιακού

16:04 17/9/2012 - Πηγή: 24wro
Στο σωστό δρόμο οι πρωταθλητές Ελλάδος και Ευρώπης...
Το πρώτο μέρος των δυνατών φιλικών τεστ του Ολυμπιακού ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία, όπου οι «ερυθρόλευκοι», παρά την απουσία του Λο, επιβεβαίωσαν την εκτίμηση ότι εκτός των άλλων θα παρουσιάσουν ομοιογένεια και αυτοματισμούς στο παιχνίδι τους λόγω του ότι το ρόστερ έμεινε σχεδόν ίδιο και πλέον αναμένουμε τα επόμενα δείγματα για να βγάλουμε πιο ασφαλή συμπεράσματα.

Ο
sport-fm.gr τσεκάρει ξεχωριστά την απόδοση των παικτών του Γιώργου Μπαρτζώκα, σε μία προσπάθεια να ελέγξει σε τι κατάσταση βρίσκονται μετά την εκπληκτική περυσινή σεζόν και ενόψει της δύσκολης που ξεκινά σε λίγες μέρες. Έχοντας δείγμα από περίπου τρία σαραντάλεπτα –ας όψεται ο Ντόρσεϊ με το σπασμένο ταμπλό-, πάμε να δούμε τα κατορθώματα των δώδεκα παικτών της ομάδας.

Κάιλ Χάινς

Πέρυσι πολλοί είχαν την απορία πως γίνεται ένας άνθρωπος 1μ.98εκ. να παίξει με επιτυχία τη θέση του σέντερ σε υψηλό επίπεδο.

Οι απαντήσεις δόθηκαν και μάλιστα με εμφατικό τρόπο και ο Αμερικανός σέντερ συνεχίζει για δεύτερη χρονιά στην ομάδα.

Στα φιλικά της Ιταλίας, παρουσιάστηκε σταθερός στο σκοράρισμα (9,3π. μ.ό), μαχητικός και αποτελεσματικός στα ριμπάουντ, έτοιμος να βοηθήσει στην άμυνα, με κοψίματα κόντρα σε ψηλότερους αντιπάλους και θέληση να δώσει σκριν στους συμπαίκτες του.

Παράλληλα, στο παιχνίδι με τη Σιένα, θυμήθηκε την συγκινητική του εμφάνιση στον 4ο προημιτελικό της Ευρωλίγκας με την ίδια ομάδα πέρυσι, «καθαρίζοντας» με δύο σερί καλάθια όταν το σκορ πήγε στο 67-67.

Η λογική λέει πως θα πάρει περισσότερες ανάσες με την παρουσία του Μαυροειδή στο rotation και έτσι θα είναι ακόμα καλύτερος και ασφαλής από πλευράς φάουλ.

Πέρο Άντιτς

Μετά τον Σπανούλη, είναι ο με διαφορά πιο έμπειρος παίκτης των «ερυθρόλευκων» και αυτό φαίνεται με την διαχείριση που κάνει μέσα στο παιχνίδι. Με 9,3π. μ.ό. στην Ιταλία και σταθερή παρουσία σε όλα τα φιλικά, έχει μάθε καλύτερα τον ρόλο του και δείχνει έτοιμος να βοηθήσει περισσότερο.

Η συνεισφορά του δεν μένει μόνο στο σκοράρισμα, αφού αμύνεται θετικά στις περιστροφές, μαζεύει ριμπάουντ και σε πολλές περιπτώσεις δημιουργεί παιχνίδι για κοντύτερους συμπαίκτες, στο πλαίσιο της καλής κυκλοφορίας της μπάλας που έχει εισάγει στο «σετ» παιχνίδι ο Γιώργος Μπαρτζώκας.

Ο Σκοπιανός, είναι ο,τι καλύτερο για να πλαισιωθεί ο βασικός πάουερ φόργουορντ μίας ομάδας και το δείχνει ξανά από την αρχή της σεζόν.

Βασίλης Σπανούλης

Το να τον χαρακτηρίσουμε αδιαφιλονίκητο ηγέτη αυτής της ομάδας είναι εκ των ων ουκ άνευ.

Το γεγονός ότι…κατσούφιασε (με την καλή έννοια) όταν στο τελευταίο φιλικό με την Σιένα ο προπονητής του έδωσε ανάσες, δείχνει πολλά για το πάθος, τη θέληση και την…τρέλα του να παίζει και να βελτιώνεται μέσα από τα παιχνίδια.

Στα δύο φιλικά με ΤΣΣΚΑ και Σάσσαρι, είχε 18 πόντους μέσο όρο, πήρε πολλές φάσεις πάνω του, έβγαλε πολλές ασίστ, ενώ φα
Keywords
Τυχαία Θέματα