Η Pirelli ολοκλήρωσε 50.000 χλμ. δοκιμών

19:03 7/3/2012 - Πηγή: 24wro
Στην Ισπανία ολοκληρώθηκαν οι φετινές δοκιμές εξέλιξης των μονοθεσίων της... Formula 1 αλλά και των ελαστικών της Pirelli που γι’ ακόμα μία χρονιά θα χρησιμοποιήσουν οι ομάδες. Συνολικά καλύφθηκαν 48.987 χλμ με όλα τα ελαστικά Pirelli για το 2012, σε συνολικά 12 ημέρες δοκιμών σε Χερέθ και Βαρκελώνη. Φέτος οι
πιλότοι είχαν και την ευκαιρία λόγω… βροχής να δοκιμάσουν το ενδιάμεσο ελαστικό Cinturato Green αλλά και το βρόχινο Cinturato Blue.

Στη Βαρκελώνη όπου έγινε και το προηγούμενο τετραήμερο δοκιμών οι ομάδες κάλυψαν συνολικά 16.775 χιλιόμετρα και 3.674 γύρους, με τον ταχύτερο χρόνο να σημειώνεται την τελευταία ημέρα από τον Kimi Raikkonen με Lotus (1:22.030) και με μαλακά ελαστικά P Zero Yellow. Ο χρόνος αυτός ήταν τρία δέκατα του δευτερολέπτου καλύτερος από τον ταχύτερο της προηγούμενης δοκιμής της Βαρκελώνης. Οι πιλότοι πάντως της Lotus, Romain Grosjean και Kimi Raikkonen ήταν οι μοναδικοί που σημείωσαν ταχύτερους χρόνους σε δύο ημέρες δοκιμών το 2012. Οι ταχύτεροι χρόνοι τις υπόλοιπες ημέρες των φετινών δοκιμών καταγράφηκαν από διαφορετικούς οδηγούς: Schumacher, Rosberg, Alonso, Vettel, Hulkenberg, Maldonado, Kobayashi και Perez.

Από εκεί και πέρα ο οδηγός που έκανε το μεγαλύτερο σερί γύρων στη Βαρκελώνη ήταν ο Nico Rosberg με Mercedes (257 γύρους που μεταφράζεται σε 1.196 χλμ) ενώ ήταν και ο πρώτος που κάλυψε τα περισσότερα χιλιόμετρα δοκιμών συνολικά σε Χερέθ και Βαρκελώνη (2996 χλμ.). Αντίθετα ο οδηγός που διένυσε τη μικρότερη απόσταση ήταν ο Jules Bianchi της Force India, μόλις 213 χλμ.
Keywords
Τυχαία Θέματα