Γυναίκες, τα θύματα της οικονομικής κρίσης

10:40 21/1/2013 - Πηγή: 24wro
Το γυναικείο φύλο πλήττεται ιδιαίτερα λόγω της κρίσης υποστηρίζουν σε έρευνές τους...
οργανώσεις που ασχολούνται με τα ανθρώπινα δικαιώματα, καλώντας την παγκόσμια κοινότητα να ευαισθητοποιηθεί για το θέμα.

Παρά τις προόδους που έγιναν τα τελευταία χρόνια, η κρίση έχει οδηγήσει σε αύξηση των δεικτών παιδικής θνησιμότητας ενώ όλο και μεγαλύτερος είναι ο αριθμός των γυναικών που πέφτουν θύματα κακοποίησης ή δεν έχουν πρόσβαση σε τροφή, όπως υποστηρίζει το βρετανικό ανεξάρτητο ίδρυμα ODI, που ειδικεύεται σε θέματα ανθρωπιστικών κρίσεων παγκοσμίως.

Παρατηρήθηκε ότι, από την έναρξη
της κρίσης, μεγαλύτερα σε ηλικία κορίτσια υποχρεώθηκαν να εγκαταλείψουν το σχολείο για να βοηθήσουν στις δουλειές του σπιτιού καθώς οι μητέρες τους αναγκάζονται να εργάζονται περισσότερες ώρες εξασφαλίζοντας λιγότερα χρήματα. Σε αρκετές περιπτώσεις καταγράφηκε αύξηση των γάμων κοριτσιών σε νεαρής ηλικίας ενώ σε περιπτώσεις εγκυμοσύνης, τα κορίτσια έλαβαν την ελάχιστη περίθαλψη με αποτέλεσμα να μπαίνει η ζωή τους σε άμεσο κίνδυνο.

Δεν είναι τυχαία η χρονική συγκυρία που επελέγη για να δοθούν τα στοιχεία αυτά στη δημοσιότητα καθώς αυτή την εβδομάδα θα πραγματοποιηθεί στο Νταβός το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ και αρκετές οργανώσεις ευελπιστούν ότι θα προκαλέσουν το ενδιαφέρον των ηγετών του κόσμου για το θέμα.

BBC
Keywords
Τυχαία Θέματα