Γιώργος Καμίνης: Θα γίνουν απολύσεις στον 9.84! Αν δεν τα βγάλει πέρα φυσικά, θα κλείσει...

17:45 16/4/2011 - Πηγή: 24wro
Μείωση προσωπικού με απολύσεις, στο ραδιοσταθμό της Αθήνας...
προανήγγειλε με συνέντευξη του στον ΑΝΤ1 97,2, ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης.
«Ήδη απομακρύνθηκαν 82 δημοσιογράφοι από τον 9,84. Εμείς προσπαθούμε να τον σώσουμε το σταθμό. Αλλά θα τον σώσουμε έχοντας ένα πρόγραμμα στραμμένο προς την πόλη και αυτό είναι το συγκριτικό πλεονέκτημα του 9,84 σε σχέση με τους άλλους ραδιοφωνικούς σταθμούς, αυτό είναι το πρώτο. Και το δεύτερο
με έναν εξορθολογισμό και του ανθρώπινου δυναμικού και των μέσων που διαθέτει» σημείωσε ενώ ερωτώμενος εάν ο εξορθολογισμός περιλαμβάνει απολύσεις, τόνισε « Είναι απαραίτητη η μείωση του προσωπικού. Δεν θα μπορέσει να επιβιώσει ο σταθμός αλλιώς. Φυσικά και με απολύσεις. Αλλά προσέξτε όχι στα τυφλά ούτε να πάρουμε τη χατζάρα, ούτε αυθαίρετα, ούτε με κομματικά κριτήρια όπως γινόταν παλιά. Θα φτιαχτεί ένα πρόγραμμα, ένα πρόγραμμα στραμμένο στην πόλη, και με βάση αυτό θα συνεχίσουν να εργάζονται άνθρωποι ή θα προσληφθούν νέοι».
Δεν προσδιόρισε ωστόσο το ποσοστό των περικοπών όμως άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο λουκέτου του ιστορικού σταθμού, λέγοντας «Αν ο σταθμός δεν τα βγάλει πέρα φυσικά και θα κλείσει. Ο δήμος έχει να προσφέρει κοινωνικό έργο, ο δήμος συντηρεί εκατό παιδικούς σταθμούς. Τα λεφτά που εξοικονομήσαμε εμείς από τη μισθοδοσία του 9,84 και μιλάμε για 5 εκατομμύρια και πάνω αυτά πήγαν στους παιδικούς σταθμούς.
Ο δήμος πρέπει να στηρίξει τους δημότες του. Το ραδιόφωνο ο δήμος το θέλει, το χρειάζεται, χρειάζεται η πόλη ένα ραδιόφωνο δικό της, αλλά δεν θα θυσιάσουμε ζωτικά συμφέροντα των κατοίκων για να κρατάμε ένα ραδιόφωνο το οποίο ουσιαστικά δεν θα προσφέρει σε κανέναν».

Για τους Συμβασιούχους
«Επειδή είμαι νομικός δεν θα σπεύσω να βγάλω γρήγορα συμπεράσματα προτού δούμε το κείμενο της δικαστικής απόφασης. Ξέρετε, μια δικαστική απόφαση μπορεί να έχει πάρα πολλές αποχρώσεις. Και ειδικά σε αυτή την υπόθεση πρέπει να περιμένουμε να καθαρογράφει η απόφαση και να δούμε το κείμενό της γιατί η υπόθεση που κρίθηκε από τον Άρειο Πάγο αφορούσε συμβασιούχους που είχαν προσληφθεί πριν από το 2001 όταν έγινε η συνταγματική αναθεώρηση, η οποία λέει, το κείμενο αυτό ισχύει, ότι απαγορεύεται η μονιμοποίηση συμβασιούχων στο δημόσιο. Άρα η υπόθεση κατά βάση αφορά μια πάρα πολύ μικρή κατηγορία ανθρώπων.
Η συντριπτική πλειονότητα των συμβασιούχων στο δήμο της Αθήνας αλλά και σε άλλους δήμους είναι συμβασιούχοι, οι οποίοι έχουν προσληφθεί μετά το 2001, όταν υπήρχε η απαγόρευση η συνταγματική. Οπότε πρέπει να περιμένουμε να δούμε το κείμενο της απόφασης για να δούμε τι συμβαίνει» τόνισε για το ζέον θέμα των 2000 συμβασιούχων του δήμου, τονίζοντας πως υπάρχουν πολλές κατηγορίες και για τους ανθρώπους εκείνους που δουλεύουν ως συμβασιούχοι πάρα πολλά χρόνια τα μόρια που θα παίρνουν λόγω προϋπηρεσίας θα πρέπει να είναι πάρα πολύ σημαντικά ούτως ώστε δεν πρέπει να έχουν φόβο.
Ερωτώμενος αν θα έπρεπε ενδεχομένως να προσμετρώνται παραπάνω τα μόρια και από την εργασιακή εμπε
Keywords
Τυχαία Θέματα