H Google τιμά τον «Αλητάκο»

16:35 16/4/2011 - Πηγή: 24wro
122 χρόνια συμπληρώνονται αύριο από την γέννηση του αγαπημένου...
σε τόσες γενιές «Σαρλώ» ή αλλιώς του Τσάρλι Τσάπλιν.


Με αφορμή την αυριανή επέτειο, η Google μέσα από την υπηρεσία Doodle, δημιούργησε το πρώτο animated logo της και τιμά τον μεγάλο καλλιτέχνη με μια μια μικρή ταινία αλά Τσάρλι Τσάπλιν.


Ο Σερ Τσάρλς Σπένσερ Τσάπλιν γεννήθηκε στις 16 Απριλίου του 1889 και πέθανε τα Χριστούγεννα του 1977 σε ηλικία 88 ετών. Πριν τον θάνατο του, ανακηρύχτηκε ιππότης από τη βασίλισσα Ελισάβετ.


Ο Άγγλος ηθοποιός και σκηνοθέτης έγινε διάσημος μέσα από τις μικρές κωμωδίες του βωβού κινηματογράφου ως Σαρλό.


Μάλιστα, ήταν ο πρωταγωνιστής, ο σεναριογράφος, σκηνοθέτης και συνθέτης της μουσικής των ταινιών του.


Όμως "Οι Μοντέρνοι Καιροί", "Ο Μεγάλος Δικτάτωρ", "Τα Φώτα της Πόλης", "Ο κύριος Βερντού" και άλλες ταινίες ήρθαν για να τον καταξιώσουν ανάμεσα στους σημαντικότερους δημιουργούς της έβδομης τέχνης.


Το 1952, στο απόγειο του Ψυχρού Πολέμου και της Μαύρης Λίστας, έπεσε σε δυσμένεια λόγω των αριστερών πολιτικών φρονημάτων του. Ενώ ταξίδευε προς το Λονδίνο, το αμερικανικό Υπουργείο Δικαιοσύνης του απαγόρευσε την επιστροφή στη χώρα . Μετά από αυτό το γεγονός παρέμεινε οριστικά στην Ευρώπη.


Στο διάστημα αυτό ταξίδεψε στην Αμερική μόνο μια φορά, το 1972, προκειμένου να παραλάβει το ειδικό Τιμητικό Όσκαρ για τη συνεισφορά του στην έβδομη τέχνη, κερδίζοντας το μεγαλύτερο σε διάρκεια χειροκρότημα της ιστορίας των βραβείων.


Το Αμερικανικό Ινστιτούτο Κινηματογράφου τον έχει κατατάξει δέκατο στη λίστα με τους 25 μεγαλύτερους σταρ όλων των εποχών.
Keywords
Τυχαία Θέματα