Για τη θρυλική...ανάσταση

20:20 16/4/2011 - Πηγή: 24wro
Τα ρέστα του παίζει απόψε ο Ολυμπιακός στο ΣΕΦ για να κάνει μια πρόωρη...
ψυχολογική κυρίως, ανάσταση σε ένα τεράστιας-για το μέλλον-σημασίας παιχνίδι. Οι «ερυθρόλευκοι» είναι, παρά τις απουσίες τους, πανέτοιμοι να αντιμετωπίσουν τον Παναθηναϊκό που είναι αυτό που λέμε ο απόλυτος αντίπαλος. Ο κόσμος θα είναι κοντά και το μόνο που χρειάζεται να κάνουν παίκτες και προπονητής
είναι να παίξουν με πάθος και ψυχή που δεν είχαν στους αγώνες με τη Σιένα. Για το ηθικό των παικτών έχει φροντίσει ο Ντούσαν Ίβκοβιτς τόσο με τις δηλώσεις του όσο και με την ψυχολογική τακτική του απέναντι τους.


 Ένας άλλος σύμμαχος του Ολυμπιακού είναι και η παράδοση. Μπορεί τα τελευταία χρόνια τα αποτελέσματα απέναντι στον «αιώνιο» να μην είναι τα καλύτερα, όμως από την καθιέρωση της Α1 κατηγορίας (1986) οι Πειραιώτες ως γηπεδούχοι έχουν τη μερίδα του λέοντος, μετρώντας 16 νίκες σε 24 αναμετρήσεις. Και στα πλέι οφ η πλάστιγγα γέρνει θεαματικά υπέρ των «ερυθρολεύκων».




Το ματς αυτό είναι κρίσιμο όχι μόνο για την κατάληψη της πρώτης θέσης στην κανονική περίοδο, αλλά και για τη διατήρηση της ηρεμίας σε κάθε επίπεδο μέσα στον Ολυμπιακό. Ούτε να σκέφτονται δεν θέλουν οι «ερυθρόλευκοι» από τους προέδρους μέχρι τον φροντιστή ότι θα χάσουν αυτό το παιχνίδι και μάλιστα μπροστά στον κόσμο τους. 


Ένας κόσμος που μπορεί να έχει αφήσει μερικά εισιτήρια απούλητα, αλλά θα είναι αρκετός για να δημιουργήσει μια καυτή ατμόσφαιρα για τον αντίπαλο. Και είναι καλό βέβαια που δεν υπάρχει ο φανατισμός των προηγούμενων χρόνων. Είναι ώρα να χαρούμε μπάσκετ και μάλιστα καλό μπάσκετ από τον Ολυμπιακό. Υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις, αρκεί να βγει η «ερυθρόλευκη» ψυχή στο γήπεδο.


Σπανούλης, η αιχμή 


Αγωνιστικά, μεγάλο βάρος θα επωμιστούν ο Γιάννης Μπουρούσης και ο Βασίλης Σπανούλης. Ο πρώτος θα έχει να τα βάλει με όλη τη φροντ λάιν του Παναθηναϊκού, Μπατίστ, Βουγιούκα και Μάριτς, ενώ ο δεύτερος καλείται να αποδείξει ότι είναι όντως ο ηγέτης του Ολυμπιακού και ότι δικαίως αποκτήθηκε και αμοίβεται στην κυριολεξία με χρυσάφι από τους Αγγελόπουλους. Εξάλλου τώρα έχει πάρει την κρυάδα, απέναντι στην πρώην ομάδα του, στο πρώτο παιχνίδι και χώρος για δικαιολογίες δεν υπάρχει. 




Από την άλλη Τεόντοσιτς και Παπαλουκάς χρωστούν στους εαυτούς τους και στον κόσμο μια καλή εμφάνιση που τόσο έλειψε στα παιχνίδια με τη Σιένα. Κρυφό χαρτί ίσως αποδειχθεί ο Μάρκο Κέσελ που έχει συνέλθει από τον τραυματισμό του. Ο Μαυροκεφαλίδης θα έχει δύσκολο έργο, αλλά έχει δείξει ότι μπορεί να τα καταφέρει, αν χρησιμοποιηθεί σαν «πεντάρι» σε περίπτωση που ο Ίβκοβιτς δεν εμπιστευτεί τον Γλυνιαδάκη. Παπανικολάου, Έρτσεγκ. Χαλπερίν και ακόμη και ο Πελεκάνος είναι έτοιμοι να προσφέρουν τις πολύτιμες υπηρεσίες τους για να οδηγήσουν το Θρύλο στη νίκη.




Τέλος, μπορεί να έχει περάσει σε δεύτερο πλάνο, όμως ο Ολυμπιακός πέρα απ
Keywords
Τυχαία Θέματα