Γ. Παπανδρέου: Εκλογές θα γίνουν το 2013 - Προχωράμε με ή χωρίς συναίνεση

21:30 27/5/2011 - Πηγή: 24wro
Τέλος στα σενάρια πρόωρων εκλογών επιχείρησε να βάλει ο πρωθυπουργός, με διάγγελμά του από το Μέγαρο Μαξίμου, γύρω στις 8 .30 το... βράδυ. «Εκλογές θα γίνουν το 2013. Τότε θα αξιολογηθούμε όλοι» δήλωσε ο πρωθυπουργός, επισημαίνοντας ότι «ο λαός, οι πολίτες, έχουν βάλει πλάτη. Ζήτησα από τα κόμματα να κάνουν το ίδιο». Επίσης, ανέφερε ότι παρά το αδιέξοδο, η κυβέρνηση θα συνεχίσει τις προσπάθειές της.
«Οι σημερινές συνθήκες που επικρατούν, έκαναν επιβεβλημένη τη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών» ανέφερε ο πρωθυπουργός, προαναγγέλλοντας ότι και στο μέλλον θα επιδιώξει να βρει περιθώρια σύγκλισης
και συνεργασίας. Μάλιστα, κάλεσε τα κόμματα να υπερβούν τα στενά κομματικά όρια, δείχνοντας τα αντανακλαστικά που απαιτούν οι περιστάσεις.
«Εξ αρχής έχω επιδιώξει τη συνεργασία. Την πιστεύω» ανέφερε ο κ Παπανδρέου, σημειώνοντας ότι οι συνθήκες της χώρας απαιτούν συνεννόηση, που αποτελεί εγγύηση και απάντηση σε όσους μας αμφισβητούν.
Ο κ. Παπανδρέου υποστήριξε ότι ζήτησε από τους πολιτικούς αρχηγούς από κοινού διαπραγμάτευση με τους πιστωτές μας, εντός των ορίων και των περιορισμών που μας επιτρέπουν οι αντικειμενικές συνθήκες, κυρίως σε θέματα φορολογίας.
Επίσης, ανέφερε ότι ζήτησε συμφωνία σε βασικά σημεία, προτείνοντας από τους πολιτικούς αρχηγούς να δώσουν απάντηση σε ό, τι αφορά το χρέος και τα ελλείμματα, τη μείωση του αναποτελεσματικού και διογκωμένου κράτους και τις αποκρατικοποιήσεις.

newscode.gr 
Keywords
Τυχαία Θέματα