Φρίκη για την αγορά οι πρόωρες εκλογές

10:42 3/11/2012 - Πηγή: 24wro
Ο Γολγοθάς των ελληνικών επιχειρήσεων και οι μεγάλοι φόβοι για το ενδεχόμενο πρόωρης...
προσφυγής στις κάλπες

Σήμα κινδύνου εκπέμπει πλέον η αγορά. Με τηρευστότητα να έχει στερέψει προ πολλού, η επιβίωση για μεγάλο αριθμό επιχειρήσεων, καθίσταται, σε σχεδόν καθημερινή βάση, ένας μικρός Γολγοθάς.

Το ενδεχόμενο να καθυστερήσει ακόμα περισσότερο ηεκταμίευση των 31,5 δισ. ευρώ, που θα οδεύσουν κατά βάση προς τη χρηματοδότηση των τραπεζών και κατά δεύτερο λόγο για την άμεση ενίσχυση της ρευστότητας,
εξελίσσεται σε εφιάλτη, καθώς, κάθε τέτοια εξέλιξη μπορεί να αποβεί καταστροφική.

Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι τα πιστωτικά ιδρύματα οριακά έχουν πλέον τα κεφάλαια για να καλύψουν την λήξη της μεγάλης έκδοσης του Νοεμβρίου, των 5 δισ. ευρώ.

Αν το δημόσιο δεν καταφέρει να πληρώσει τους πιστωτές του, όμως, εκδίδοντας νέα ομόλογα, τότε κινδυνεύει άμεσα να κηρυχθεί πτωχευμένο. Με ό,τι κάτι τέτοιο μπορεί να συνεπάγεται.

Κατά συνέπεια, δεν είναι μόνο η αγορά που περιμένει τα 31,5 δισ. ως «μάννα εξ ουρανού», αλλά ολόκληρο το σύστημα. Στο σύνολο του. Κι αυτό είναι που κάνει τη λήψη των πολιτικών αποφάσεων για την ψήφιση των νόμων – προαπαιτούμενων ακόμα πιο επιτακτική.

Τα τελευταία μηνύματα ωστόσο που έρχονται από την κεντρική πολιτική σκηνή, κάνουν τις εξελίξεις ακόμα πιο περίπλοκες. Ακόμα και στην ιδέα ότι η χώρα μπορεί να προσφύγει σε πρόωρες εκλογές, με άγνωστο, εν πολλοίς, αποτέλεσμα, κάνει την αγορά να φρίττει.

Από την άλλη, οι ξένοι δανειστές έχουν ξεκαθαρίσει ότι χωρίς μέτρα δεν έχει ούτε λεφτά ούτε επιμήκυνση. Οπότε, οι πολιτικές δυνάμεις της χώρας, καλούνται να πάρουν αποφάσεις, οι οποίες θα κρίνουν την επόμενη μέρα της Ελλάδας. Γι’ αυτό κι όλα τα μάτια είναι στραμμένα πάνω τους… voria.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα