Φωτοβολταϊκά στο Πεντελικό θέλει να βάλει η εκκλησία!

18:12 21/3/2012 - Πηγή: 24wro
Προς απόσυρση βαίνει, σύμφωνα με πληροφορίες...
η (δικομματική) τροπολογία των κκ. Γ. Χαραλαμπόπουλου (ΠαΣοΚ) και Μ. Βαρβιτσιώτη (ΝΔ), η οποία προβλέπει να δίδεται στην Εκκλησία της Ελλάδος η δυνατότητα να εγκαταστήσει και να λειτουργήσει φωτοβολταϊκά σε έκταση 3.500 στρεμμάτων στην Πεντέλη (που έχουν καεί), με την προϋπόθεση ότι προηγουμένως θα προχωρήσει σε ολοκληρωμένη παρέμβαση ταχείας τεχνητής αναδάσωσης 20.000 στρεμμάτων με ίδια έξοδα στο Πεντελικό Όρος.

Σύμφωνα με
το Βήμα οι αντιδράσεις που εκδηλώθηκαν από την Πανελλήνια Ένωση Δασολόγων Δημοσίων Υπαλλήλων (ΠΕΔΔΥ), το WWF, την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία και την Ελληνική Εταιρεία για το Περιβάλλον και τον Πολιτισμό, καθώς και από κόμματα όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΔΗΜΑΡ και οι Οικολόγοι Πράσινοι, οι οποίοι έκαναν λόγο για «φωτογραφική ρύθμιση» για την εγκατάσταση του φωτοβολταϊκού πάρκου της Εκκλησίας της Ελλάδος σε «αμφισβητούμενη, αναδασωτέα και προστατευόμενη περιοχή στην Πεντέλη», φαίνεται ότι έπαιξαν τον ρόλο τους.
Έτσι, σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι υπογράφοντες βουλευτές φέρονται διατεθειμένοι να αποσύρουν την επίμαχη τροπολογία λόγω της διάστασης που τείνει να λάβει το θέμα μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν. Αξίζει να σημειωθεί πως όταν ρωτήθηκε το βράδυ της Τρίτης ο αρμόδιος υπουργός Περιβάλλοντος κ. Γ. Παπακωνσταντίνου τι θα γίνει με την εν λόγω τροπολογία, απάντησε ότι «μέχρι την Πέμπτη (αύριο) που θα συζητηθούν οι τροπολογίες, έχουμε καιρό».

newscode.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα