Φινλανδία: Τεστ για τους πρωτοπόρους

09:35 13/6/2011 - Πηγή: 24wro
Δευτεριάτικη δοκιμασία για τις δύο πρωτοπόρους του φινλανδικού πρωταθλήματος οι αγώνες...
των οποίων συμπληρώνουν το παζλ της 9ης αγωνιστικής.


ΓΙΑΡΟ-ΓΙΒΑΣΚΙΛΑ

Στον περσινό αγώνα του «Σέντραλπλαν» η Γιβάσκιλα είχε πάρει το διπλό με σκορ 3-1.

Γιάρο: Συνέχισε τις προβληματικές εμφανίσεις χάνοντας σχετικά άνετα την Παρασκευή από τη Μαριεχαμν με 3-1 εκτός έδρας. Σήμερα αντιμετωπίζει μια σαφώς πιο δυνατή ομάδα έχοντας να υπολογίζει και στην κούραση του αγώνα με τους νησιώτες. Έχει συμπληρώσει ήδη
πέντε ήττες στα οκτώ πρώτα παιχνίδια του πρωταθλήματος και βρίσκεται στην προτελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα. Φέτος θα χρειαστεί μεγαλύτερη προσπάθεια προκειμένου να μην κινδυνεύσει και ο Ερεμένκο ψάχνει απεγνωσμένα λύσεις για το αμυντικό πρόβλημα των γηπεδούχων.

Γιβάσκιλα: Συνήλθε άμεσα από το «χαστούκι» στην έδρα της Ελσίνκι (6-2) με την εντός έδρας νίκη επί της Βάασα με 2-0 και κράτησε σε κοντινή απόσταση την πρωτοπόρο Ίντερ Τούρκου. Ο Κάρι Μαρτόνεν είδε με ικανοποίηση της αντίδραση των παικτών του αν και είχε τονίσει πριν το ματς πως τους έχει απόλυτη εμπιστοσύνη. Οι «μπλαουγκράνα» της Φινλανδίας σκοράρουν σαν την κανονική Μπαρτσελόνα, μόνο η Ίντερ έχει πετύχει περισσότερα τέρματα. Χωρίς απουσίες και με την ενδεκάδα που κερδίζει αναμένεται να μην συναντήσει ιδιαίτερα προβλήματα στην έδρα της Γιάρο.

Τips

• Οι δύο ομάδες συναντήθηκαν και τον περασμένο Μάρτιο για το Λιγκ Καπ με την Γιβάσκιλα να κερδίζει με 1-0 εντός έδρας.

• Η Γιάρο σκοράρει ανελλιπώς στα 14 τελευταία εντός έδρας ματς

• Η Γιβάσκιλα έχει σκοράρει στα 7/8 φετινά ματς πρωταθλήματος.

• Η φιλοξενούμενη έχει δεχθεί τα 9 από τα 11 γκολ που έχει παθητικό σε εκτός έδρας αναμετρήσεις.

• Over δείχνει η πρόσφατη προϊστορία των δύο αντιπάλων.





ΙΝΤΕΡ ΤΟΥΡΚΟΥ-ΜΑΡΙΕΧΑΜΝ

Στον αγώνα που έγινε πέρυσι για το πρωτάθλημα στην έδρα της πρωτοπόρου το σκορ έληξε ισόπαλο 1-1.

Ίντερ: Η επίθεση της Ίντερ βγάζει «φωτιές» τις τέσσερεις τελευταίες αγωνιστικές και η Χάκα δεν είχε καμία ελπίδα να αποτρέψει τον διασυρμό της Πέμπτης. Το τελικό 6-1 δείχνει την διαφορά ποιότητας των δύο ομάδων ενώ αξίζει να σημειωθεί πως η Ίντερ Τούρκου βρέθηκε από το 9ο λεπτό πίσω στο σκορ και μάλιστα με αυτογκόλ. Η άμεση αντίδραση της και ο τρόπος με τον οποίο τέλειωσε τον εν λόγω αγώνα «τρομάζουν» τους αντιπάλους και ενισχύουν την ήδη «απογειωμένη» αυτοπεποίθηση.


Μαριεχαμν: Έχοντας μια μέρα ξεκούρασης λιγότερη από τους πρωτοπόρους ταξιδεύει στο «Βέριτας» προκειμένου να κάνει την έκπληξη και να «κόψει» βαθμούς από την καλύτερη ομάδα του πρωταθλήματος. Αποστολή δύσκολη όχι όμως και ακατόρθωτη, εξάλλου για ποδόσφαιρο μιλάμε όχι για πυρηνική φυσική. Απλά η απόδοση της Ίντερ στα πρόσφατα παιχνίδια έχει ξεφύγει από το πλαίσιο του φινλανδικού πρωταθλήματος και όσο να’ ναι αυτή τη στιγμή φαντάζει ανίκητη. Ο Πέκα Λίσκι
Keywords
Τυχαία Θέματα