Εξαρθρώθηκε σπείρα που είχε λεηλατήσει σχολείο στην Ζάκυνθο

12:17 16/3/2012 - Πηγή: 24wro
Ενάμισι χρόνο μετά την κλοπή - μαμούθ από το ΕΠΑΛ στον ...Άγιο Κήρυκα Ζακύνθου, οι δράστες έπεσαν στα χέρια της ΕΛΑΣ. Πρόκειται για έναν 22χρονο Αλβανό, έναν 26χρονο Έλληνα και την… μητέρα του που, όπως αποδείχθηκε, είχαν διαπράξει και άλλες μεγάλης έκτασης κλοπές!
Οι δυο νεαροί συνεργάζονταν στις κλοπές με τουλάχιστον άλλα δύο άγνωστα άτομα, τα οποία αναζητούνται. Ωστόσο, η 47χρονη μητέρα του ενός γνώριζε τη δραστηριότητά τους. Στο σπίτι τους στον Άγιο Κήρυκα βρέθηκε
ένα μικρό οπλοστάσιο που αποτελούνταν από δύο περίστροφα, ένα πιστόλι, σφαίρες, μαχαίρια και σουγιάδες, αλλά και διαρρηκτικά εργαλεία και πλήθος κλοπιμαίων. Ένας σουγιάς και έξι κινητά τηλέφωνα βρέθηκαν και στο σπίτι του νεαρού αλλοδαπού.
Μεταξύ των κλοπιμαίων είναι ο αξίας 98.840 ευρώ ηλεκτρολογικός και μηχανολογικός εξοπλισμός που είχε κλαπεί στις 20 Οκτωβρίου 2010 από το σχολικό συγκρότημα, όργανα γυμναστικής αξίας 13.000 ευρώ που προέρχονταν από την διάρρηξη σε ξενοδοχείο στις Αλυκές Ζακύνθου τον Μάρτιο του 2011 και γεωργικά μηχανήματα και εργαλεία αξίας 23.670 ευρώ, τα οποία εκλάπησαν στις 15 Μαρτίου 2011 από μια εμπορική επιχείρηση στα Πηγαδάκια Ζακύνθου. Οι δράστες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα με κατηγορίες για διακεκριμένες κλοπές κατ’ εξακολούθηση και οπλοκατοχή, ενώ η έρευνα συνεχίζεται για να εξακριβωθεί αν διέπραξαν και άλλες διαρρήξεις.
Keywords
Τυχαία Θέματα