Εξαρθρώθηκε σπείρα απαγωγέων που βασάνιζαν αλλοδαπούς

17:40 30/5/2011 - Πηγή: 24wro
Τον εφιάλτη έζησαν αλλοδαποί στα χέρια σπείρας, η οποία τους απήγαγε και του παρακρατούσε έγκλειστους σε διαμερίσματα πολυκατοικίας στην οδό... Ζήνωνος. Οι δράστες, με τη χρήση σωματικής και ψυχολογικής βίας, τους εκβίαζαν, προκειμένου να τους αποσπάσουν μεγάλο χρηματικό ποσό για να τους ελευθερώσουν.

Η σπείρα εξαρθρώθηκε ύστερα από οργανωμένη επιχείρηση της αστυνομίας. Ειδικότερα, το πρωί της Κυριακής, έπειτα από καταγγελία αλλοδαπού, ότι μέλη κυκλώματος κρατούν έγκλειστο τον αδελφό του, αστυνομικοί εντόπισαν την προαναφερθείσα πολυκατοικία, η οποία τέθηκε υπό διακριτική
παρακολούθηση.

Οι αστυνομικοί τούς έστησαν «καρτέρι» και το βράδυ της Κυριακής εντοπίστηκαν αλλοδαποί να βγαίνουν από την πολυκατοικία, οπότε και προέβησαν σε έλεγχο, την ώρα που οι δράστες επιβιβάζονταν σε αυτοκίνητο.

Ένας αλλοδαπός κατήγγειλε ότι οι άλλοι δύο είναι μέλη οργανωμένου κυκλώματος και τον κρατούν παρά τη θέλησή του, εκβιάζοντάς τον να τους καταβάλει το χρηματικό ποσό των 12.000 ευρώ, προκειμένου να τον αφήσουν ελεύθερο.

Ύστερα από έλεγχο σε διαμερίσματα της πολυκατοικίας, βρέθηκε ο αδελφός του καταγγέλλοντος και συνελήφθησαν όλα τα υπόλοιπα μέλη της σπείρας, ενώ συνολικά συνελήφθησαν 14 άτομα.

Σε έναν από τους παθόντες αναμένεται να πραγματοποιηθεί ιατροδικαστική εξέταση, καθώς φέρει στα χέρια εγκαύματα από τσιγάρο, τα οποία, σύμφωνα με την κατάθεσή του, προκάλεσαν δύο από τους συλληφθέντες.
Keywords
Τυχαία Θέματα