Ευρωλίγκα: Πράσινος και ο μικρός τελικός

16:05 8/5/2011 - Πηγή: 24wro
Τον έχουν χαρακτηρίσει τελικό της παρηγοριάς και δεν έχουν άδικο…
Στο μονό παιχνίδι που αναδεικνύει την 3η καλύτερη ομάδα της διοργάνωσης συνήθως κερδίζει ο λιγότερο ξενερωμένος!


Μετρητή απογοήτευσης δεν έχουμε, αλλά με καθαρά μπασκετικά κριτήρια, το προβάδισμα έχει πράσινο χρώμα!


ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ – ΣΙΕΝΑ (-3,5)

Η Σιένα βρέθηκε σε φάιναλ φορ για πρώτη φορά μετά το 2008
αλλά πάλι δεν ευτύχησε να φτάσει στην πηγή! Τότε αντίπαλος ήταν η Μακάμπι στον ημιτελικό της Μαδρίτης, με τους Ισραηλινούς να αποκλείουν την ιταλική ομάδα με 92-85. Προχθές, ήταν ο Παναθηναϊκός και ο κακός δαίμονας του Παινιτζιάνι, Ομπράντοβιτς, που φρόντισαν να διαλύσουν μονομιάς τα όποια όνειρα των Ιταλών για κατάκτηση της κορυφής!

Ενώ το ματς ξεκίνησε καλά για την πρωταθλήτρια Ιταλίας, ο Παναθηναϊκός φάνηκε πολύ διαβασμένος και βγάζοντας μερικά ατού στο παιχνίδι του, κατάφερε να εξουδετερώσει τα τρικ του Πιανιτζιάνι. Ο Ιταλός έκανε ότι με τον Ολυμπιακό. Σκληρό παιχνίδι αμυντικά, προσπάθεια ελέγχου των ριμπάουντ, ροτέισον 12 παικτών, πολλά συνεχόμενα σκριν στην επίθεση για να βγουν ελεύθερα σουτ, αλλά όλα αυτά κι ότι άλλο σκαρφιζόταν, πήγε στράφι! Ο Ζοτς είχε απάντηση σε όλα! Ο Παναθηναϊκός με την αύρα και τη σιγουριά του πρωταθλητή, πήρε κεφάλι στον αγώνα και έκτοτε η Σιένα δεν είχε επαρκείς απαντήσεις!
Αν έχει πάντως διάθεση και δεν έχει ολοκληρώσει το φάιναλ φορ στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό, θα πάρει την 3η θέση, αφού είναι καλύτερη ομάδα από τη Ρεάλ Μαδρίτης! Αναμφισβήτητα!

Όσοι πίστευαν ότι η Ρεάλ Μαδρίτης θα είναι ο φτωχός συγγενής και ο λιγότερο ανταγωνιστικός αντίπαλος από τους τέσσερις, δικαιώθηκαν πανηγυρικά! Η άλλοτε «βασίλισσα» φάνηκε κατώτερη των περιστάσεων και διασύρθηκε στον ημιτελικό από τη Μακάμπι του Τελ Αβίβ! Το να χάνεις εύκολα με 20 πόντους διαφορά μόνο τιμητικό δεν είναι! Δεν ξέρω κατά πόσο πίστευαν στη Μαδρίτη ότι μπορούν να πετύχουν κάτι καλό, αλλά μόνο ομάδα φάιναλ φορ δεν ήταν αυτό που παρουσίασαν! Η έλλειψη προσωπικότητας στον πάγκο έπαιξε κι αυτή τον ρόλο της, αφού ο Μολίν πρέπει να παρακαλάει το Θεό που βρέθηκε αίφνης στη θέση του Μεσίνα!

Ίσως θελήσουν να πάρουν την 3η θέση για να διορθώσουν τα κακώς κείμενα, αλλά έχει θεωρώ δύσκολο οι άπειροι από ευρωπαϊκές διοργανώσεις, Σέρχιο Ροντρίγκεθ και Κλέι Τάκερ, Σέρχιο Γιουλ να κοιτάξουν στα μάτια τους Ιταλούς. Είπαμε… Εκτός κι αν οι Ιταλοί παραείναι απογοητευμένοι!

Στο ψαχνό…Υπο νορμάλ συνθήκες, η Σιένα είναι καλύτερη ομάδα. Αν υποθέσουμε ότι και οι δύο είναι απογοητευμένες από την πορεία που πήραν οι προημιτελικοί, τότε θα ποντάρουμε στο συνολικό under πόντων του αγώνα! Επειδή όμως κρίνουμε με καθαρά μπασκετικά κριτήρια, θα βάλουμε τα λεφτά μας στο «διπλό» της Σιένα.
bettv

Keywords
Τυχαία Θέματα