Αφγανιστάν: Να καταλάβουν την Κανταχάρ προσπαθούν οι Ταλιμπάν

15:20 8/5/2011 - Πηγή: 24wro
Συνεχίζονται για δεύτερη ημέρα οι συγκρούσεις των αφγανικών στρατευμάτων ....
με αντάρτες Ταλιμπάν που έχουν βρει καταφύγιο σε ένα ξενοδοχείο, στην Κανταχάρ του Αφγανιστάν, έπειτα από τη χθεσινή επίθεση εναντίον 10 κυβερνητικών κτιρίων.
Συνολικά 15 αντάρτες έχουν σκοτωθεί στην ανταλλαγή πυρών με τις δυνάμεις ασφαλείας, ενώ ακόμη 8 πυροδότησαν παγιδευμένα με εκρηκτικά οχήματα από χθες οπότε ξεκίνησε η επίθεση των Ταλιμπάν στην Κανταχάρ, όπως δήλωσε ο Ζαμαράι Μπασάρι, εκπρόσωπος του αφγανικού υπουργείου
Εσωτερικών.
Ο Μπασάρι εξάλλου επιβεβαίωσε σήμερα ότι κάποιοι από τους αντάρτες που παίρνουν μέρος στις επιθέσεις είναι πρώην κρατούμενοι από τους περίπου 500 που δραπέτευσαν από φυλακή της πόλης τον προηγούμενο μήνα.
Σύμφωνα με τον Μοχάμαντ Χάσιμ γιατρό στο νοσοκομείο της πόλης: «Έχουμε καταμετρήσει 46 τραυματίες, 24 από τους οποίους είναι μέλη των δυνάμεων ασφαλείας, οι υπόλοιποι πολίτες». "Μετρήσαμε επίσης τέσσερις νεκρούς, δύο πολίτες και δύο αστυνομικούς", πρόσθεσε.
Σήμερα ένας βομβιστής αυτοκτονίας πυροδότησε βόμβα που βρισκόταν σε ένα παγιδευμένο αυτοκίνητο στην περιφέρεια 2 της Κανταχάρ χωρίς μέχρι στιγμής να υπάρχουν αναφορές για θύματα, όπως δήλωσε μία πηγή από τις υπηρεσίες ασφαλείας και κάτοικοι.
Πολλές εκρήξεις και πυροβολισμοί ακούστηκαν το πρωί στην πόλη, σύμφωνα με τοπικούς αξιωματούχους.


Η πόλη έχει αποκλειστεί από τις δυνάμεις ασφαλείας από χθες και οι κάτοικοι παραμένουν στα σπίτια τους, ενώ ελικόπτερα πυροβολούν από τον αέρα. Χιλιάδες ταξιδιώτες έχουν εγκλωβιστεί στο δρόμο μεταξύ της δυτικής επαρχίας Χεράτ και της πρωτεύουσας Καμπούλ καθώς οι δυνάμεις ασφαλείας έχουν κλείσει τον κεντρικό αυτοκινητόδρομο της Κανταχάρ.
Οι Ταλιμπάν ανακοίνωσαν ότι στις επιθέσεις, που παίρνουν μέρος δεκάδες μαχητές τους έχουν στόχο την κατάληψη της Κανταχάρ. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο των Ταλιμπάν Κάρι Μοχάμαντ Γιούσεφ Αχμάντι περίπου 116 Αφγανοί στρατιώτες και έξι ξένοι έχουν χάσει τη ζωή τους μέχρι στιγμής από τις επιθέσεις.

newsbomb
Keywords
Τυχαία Θέματα